Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Urheilu

Kangasniemi hattutempulla kisaamaan maalikuninkuudesta

  • STT
HIFK:n laitahyökkääjä Iikka Kangasniemi, 23, napautti Jukurien pudotuspelitoiveiden arkkuun viimeisiä nauloja. Helsinkiläiset hakivat jälleen jääkiekkoliigan vierasvoiton Mikkelistä, nyt maalein 5–3.

Tehomiehenä hääri illan kaksi ensimmäistä maalia paluukiekoista kikkaillut ja vieraat 5–0-johtoon rangaistuslaukauksesta vienyt Kangasniemi. Hattutemppu oli Kiekko-Vantaan 170-senttisen kasvatin ensimmäinen miesten peleissä.

– Hävisimme maalineduspelin 100–0. Liigan pienin pelaaja painoi maaleja päädyssämme ja (Markus) Kankaanperä sekä kumppanit hoitivat toisen maalinedustan, harmitteli Jukurien valmentaja Pekka Kangasalusta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Yllättävän rauhassa sain laittaa kiekkoja maaliin. Nyt ovat laukaukset uponneet hyvin. Toivotaan vain, ettei enää tule poissaoloja, totesi laitahyökkääjä Kangasniemi.

Kangasniemi on ollut kuluvan kauden aikana kahdesti sivussa loukkaantuneena ja toista kuukautta myös pitkittyneen sairastelun takia. Hänen 17 maaliaan sivuavat jo 23 pelatun ottelun jälkeen Pelicansissa viime kaudella syntynyttä henkilökohtaista kausiennätystä.

Mitä sitten mahtaa kertoa HIFK:n joukkueen asenteesta se, että Jukurit latoi viimeisten seitsemän peliminuutin aikana kolme maalia.

– Lähtö peli oli raikas ja tasonnosto perjantaista hieno, mutta loppuun oli otettava aikalisä ja muistutettava pelaajille ottelun kestävän 60 minuuttia, kommentoi HIFK-luotsi Ari-Pekka Selin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa