Keskiviikko, 24.7.2019 
Tiina, Kirsi, Krista
Muut lajit

Kuvat: Juukalainen Markus Porokka palkittiin parhaana valmentajana ja ohjastajana Pohjois-Karjalan Ravigaalassa

  • Matti Sinkkonen, Hannu Jarva
  • Kimmo Kirves
Markus Porokan vuosi oli jälleen onnistunut. Porokka kuvassa Boulder Cannonin rattailla. Markus Porokan vuosi oli jälleen onnistunut. Porokka kuvassa Boulder Cannonin rattailla.

Linnunlahden raviradan ravintolakatsomossa järjestetyssä Pohjois-Karjalan Ravigaalassa palkittiin lauantai-iltana viime vuoden parhaita useassa eri kategoriassa.

Juukalainen Markus Porokka palkittiin viime vuoden parhaana valmentajana sekä myös ohjastajana. Myös Juuan viime vuoden yrittäjänä palkitun tallin kalusto voitti viime vuonna 18 kertaa 208 startissa ja lisäksi muita totosijoja irtosi 41 kappaletta. Tienestejä valmennettavat keräsivät 122 425 euroa. Vuoden valmentajan titteli oli 30-vuotiaalle ammattivalmentajalle toinen perättäinen.

Ohjastajana Porokka narutteli 13 voittoa 154 startissa ja muita sijoituksia kolmen joukossa löytyy tilastoista 36 kappaletta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös vuoden hevonen ja samalla luonnollisesti vuoden suomenhevonen tuli Porokan valmennuksesta. Toisen kerran peräkkäin molemmat huomionosoitukset menivät juukalaisori Vixenille, joka oli mukana myös Kuninkuusravien pääkilpailussa. Päätöslähdössä 3 100 metrin matkalla 10-vuotias hevonen sijoittui kolmanneksi ja kokonaiskilpailussa viidenneksi. Vuoden yhteissaldo oli kovissa lähdöissä kaksi voittoa ja palkintorahoja 36 275 euroa.

Vuoden parhaana lämminverisenä palkittiin Heikki Laakkosen valmentama ja osaomistama 6-vuotias ruuna Ida’s Owen. Hevonen voitti viime vuonna kahdeksan 21:stä startistaan ja tienasi 34 350 euroa.

Alvi-Kinnunen2Karjalainen20190113 Enolainen Alvi Kinnunen on vuoden hevoshenkilö. Hän on ollut hevosten kanssa enemmän tekemisissä vuodesta 1991 lähtien. – Koko elämäni olen niiden kanssa touhunnut, mutta ravipuoli alkoi kiinnostaa 90-luvun alussa. Urheilupuolella viime vuosi ei ollut mitenkään hyvä. Toivotaan, että tästä vuodesta tulee parempi. Nyt ei ole oikein semmoisia hevosia, joiden kanssa kannattaa lähteä Lappeenrantaa, Jyväskylää ja Kuopiota kauemmaksi, Alvi Kinnunen totesi.

Anneli-ja-Raimo-NevalainenKarjalainen20190113 Anneli ja Raimo Nevalainen Lieksasta omistavat vuoden nuoren suomenhevosen N.P. Liitotähden. Raimo Nevalainen muistaa hyvin sen hetken, kun hän kiinnostui toden teolla hevosista muutenkin kuin vain pelimielessä. Hän osti vuonna 1987 vaimolleen syntymäpäivälahjaksi puolitoistavuotiaan ruunan, jonka nimi oli Luxori. Ravimenestyjää siitä ei kuitenkaan tullut– Minä sain mieheni houkuteltua tähän hevosmaailmaan. Melkein synnyin hevosen viereen. Lapsena minut kerran löydettiin hevosen kanssa nukkumasta. Nuorempana taas tein hevosen kanssa lähinnä metsätöitä, Anneli Nevalainen kertoi.

WEB-RavipalkitutKarjalainen20190113

Päivitettty 

Päivitetty 14.1. klo 8.33:  Korjattu Anneli ja Raimo Nevalaisen kuvatekstissä ollut virhe.