Tulosta tämä sivu
Pesäpallo

Joensuun Maila valittiin historiallisesti kultamitaliurheilijaksi

JoMa on Karjalaisen kultamitalilautakunnan valinta Pohjois-Karjalan parhaaksi urheilijaksi vuonna 2018. JoMa on Karjalaisen kultamitalilautakunnan valinta Pohjois-Karjalan parhaaksi urheilijaksi vuonna 2018.

Karjalaisen kultamitalilautakunta on nimennyt Joensuun Mailan pesäpallomiehistön Pohjois-Karjalan parhaaksi urheilijaksi vuonna 2018. 14-henkinen kultamitalilautakunta teki valinnan perjantai-iltana Joensuussa.

JoMalle valinta kultamitaliurheilijaksi on kaikkien aikojen ensimmäinen. JoMa saavutti viime syksynä pesäpallon Suomen mestaruuden.

JoMa sai ääniä yhdeksän ja toiseksi tullut Kaisa Mäkäräinen viisi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pesäpallojoukkue on nimetty kultamitaliurheilijaksi aiemmin kahdesti äänestyksen 67-vuotisessa historiassa. Vuonna 1966 valinnan sai Outokummun Partio ja vuonna 2000 Kiteen Pallo.

KiPan muina mestaruusvuosina 1999 valinta kohdistui keihään maailmanmestariin Aki Parviaiseen ja 2005 KiPan lukkariin Toni Kohoseen.

Joukkue on valittu kultamitaliurheilijaksi nyt yhteensä viidesti. Vuonna 1972 valinta kohdistui Valtimon Vasaman hiihdon SM-viestijoukkueeseen ja vuonna 2004 Kalevan Rastin suunnistajiin.

Vuosi sitten valinnan sai Katajan SM-kultaan johdattanut koripalloilija Teemu Rannikko.

Kaisa Mäkäräinen voitti jälleen yleisöäänestyksen - Joensuulaistähti sai ennätysmäärän ääniä

JoMa sai historiansa kolmannen joukkuevalinnan – Petri Pennanen Vuoden valmentaja Pohjois-Karjalassa

Kapteeni Tuomas Jussila yllättyi valinnasta: Mestaruutemme kosketti valtavaa määrää ihmisiä

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa

Artikkeliin liittyvät