Sunnuntai, 29.11.2020 
Aimo
Hiihtolajit

Esa Haapala palkittiin Pohjois-Karjalan Liikunnan elämänura-palkinnolla

  • Petri Haapala
  • Jarno Artika
Esa Haapala tunnetaan Kontiolahden vahvana ampumahiihtotekijänä. Esa Haapala tunnetaan Kontiolahden vahvana ampumahiihtotekijänä.

Ampumahiihdosta tunnettu Kontiolahden Urheilijoiden johtohahmo Esa Haapala palkittiin perjantaina maakunnallisessa urheilugaalassa Pohjois-Karjalan Liikunnan elämänura -palkinnolla.

- Tietenkin palkinto lämmittää mieltä. Tulee mieleen, mitä kaikkea olen vuosien aikana touhunnut. Ja kun ikää on kertynyt 74 vuotta, niin paljonhan siinä ajassa on ehtinyt tapahtua, Haapala myhäili.

Esa Haapala kilpaili omalla urallaan Teuvan Rivakan, Joensuun Katajan ja Niemen Vedon riveissä lajeina keskimatkat, 400 metrin aidat ja ampumahiihto.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Haapala on toiminut monissa urheiluseuroissa ja muun muassa Kontiolahden Urheilijoiden puheenjohtajana.

Hän on ollut myös SVUL:n Pohjois-Karjalan piirin ampumahiihtojaoston puheenjohtajana, Suomen Ampumahiihtoliiton varapuheenjohtajana, Suomen joukkueenjohtajana MM-kisoissa, Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton (IBU) teknisen valiokunnan jäsenenä sekä tuomarina useissa olympialaisissa.

Haapala on kehittänyt ampumahiihdon kansainvälistä kilpailutoimintaa ja työskennellyt MM-kisojen tapahtumajohtajana. Hän on edelleen Joensuun Seudun Jäähdytetty Latu Oy:n toimitusjohtaja.

Työuransa Haapala loi puolustusvoimien palveluksessa muun muassa Karjalan Jääkäripataljoonan komentajana.

Lisää aiheesta:

Karelia Golf palkittiin vuoden seurana - katso myös muut maakunnallisessa urheilugaalassa palkitut

Lapsuusajan pikkulusikat eivät unohdu Esa Haapalan mielestä (tilaajille)

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi