Lauantai, 25.1.2020 
Pauli, Paavo, Paul
Hiihtolajit

Mari Eder on suurissa vaikeuksissa hiihtonsa kanssa, kun MM-kisoihin on muutama viikko aikaa - "On aika hankala kuvitella, että saisin itseni tästä huippukuntoon"

  • Kaija Yliniemi / STT
  • Lauri Heino / Lehtikuva
Mari Ederin kausi on toistaiseksi ollut mollivoittoinen. Mari Ederin kausi on toistaiseksi ollut mollivoittoinen.

Ampumahiihtäjä Mari Eder jäi sunnuntaina ilman kaipaamaansa positiivista yllätystä, jotta voisi uskoa kuntoutuvansa huippuiskuun Seefeldin MM-sprinttiin. Enon Kisa-Poikia maastohiihdossa esiintyvä Eder karsiutui Imatran SM-hiihdoissa sprintin kuuden parhaan finaalista ja oli yhdeksäs.

– Minulla ei ole mitään sellaista, millä pystyisi hiihtämään kovaa. Kun tuloksenteko perustuu toiveeseen, että kaveri väsähtää enemmän, niin se ei perustu oikein mihinkään, Eder totesi inhorealistisesti Ukonniemen hiihtostadionilla.

Joulu- ja tammikuussa terveysmurheisiin ajautunut Eder, 31, laski hiihtäneensä kovaa viimeksi joulukuun alussa Pokljukassa päälajinsa maailmancupin avauskisoissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Hiihto ei pysy teknisesti kasassa. Jalat eivät toimi, eikä keskivartalosta löydy pitoja. Aika loppuu, Eder murehti.

Hän oli kaksi vuotta sitten Lahden MM-kotikisoissa suomalaisten paras naisten sprintissä, kun hiihti kahdeksanneksi.

– Muistan, millaisessa kunnossa olin Lahdessa. Nyt olen siitä todella kaukana.

Eder menestyi tyttönimellään Laukkanen aikoinaan juniorihiihtäjänä ja on hypännyt ampumahiihdosta maastohiihtoon myös Sotshin ja Pyeongchangin olympialaisissa. Nykyisen asuinmaan Itävallan MM-kisat Seefeldissä olivatkin hänelle iso motivaation lähde, mutta tavoite uhkaa muuttua saavuttamattomaksi.

– 19 vuorokautta tästä, ja on aika hankala kuvitella, että saisin itseni tästä huippukuntoon, Eder viittasi 21. helmikuuta hiihdettävään sprinttiin.

Eder treenaa kuitenkin alkavan viikon Imatralla, jossa on hiihtomaastojen lisäksi ampumahiihdon suorituspaikat. Ensi viikonloppuna Eder kisaa Lahdessa, ja sen jälkeen hän osaa sanoa, kannattaako Seefeld unohtaa ja suunnata Minskissä 18. helmikuuta alkaviin päälajinsa EM-kisoihin.

Ampumahiihdon MM-kisat kisataan Ruotsin Östersundissa 7. maaliskuuta alkaen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa