Keskiviikko, 19.2.2020 
Eija
Hiihtolajit

Kaikille avoin C-sarja tekee lauantaisesta Pohjois-Karjalan maakuntaviestistä kansanjuhlan - katso aikataulu ja kaikkien 323 hiihtäjän nimet

  • Jani Leinonen
  • Mikko Makkonen
Lapsille tarkoitettu minimaakuntaviesti alkaa lauantaina kello 10. Lapsille tarkoitettu minimaakuntaviesti alkaa lauantaina kello 10.

Pohjois-Karjalan maakuntaviesti hiihdetään Joensuun Laulurinteen ympäristössä lauantaina. Kilpailukeskus sijaitsee raviradalla. Maakuntaviestin ohjelmassa on ensimmäistä kertaa niin sanottu C-sarja, johon voi osallistua kuka tahansa.

Maakuntaviestissä on neljä eri sarjaa (A, B, C ja minimaakuntaviesti), joihin osallistuu yhteensä lähes 60 joukkuetta. Lapsille tarkoitettu minimaakuntaviesti hiihdetään ennen varsinaista maakuntaviestiä kello 10 alkaen.

A-, B- ja C-sarjat lähtevät ladulle yhtä aikaa. Samalla ladulla hiihtävät näin ollen samaan aikaan sekä maakunnan huippuhiihtäjät että harrastajat. Varsinaisen maakuntaviestin lähtöaika on kello 12.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuun kaupunki on julkaissut osallistuvien joukkueiden nimilistat verkkosivuillaan. A- ja B- sarjojen osallistujat löytyvät täältä ja työ- ja harrastejoukkueille tarkoitetun C-sarjan osallistujat täältä

C-sarjassa nähdään kahden Joensuun Mailan ryhmän lisäksi esimerkiksi Jipon edustusjoukkueen hiihtomiehistö ja Kalevan Rastin joukkueita. Mukana C-sarjassa on myös sanomalehti Karjalaisen joukkue.

Sekä A-sarjaan että B-sarjaan ilmoittautui mukaan yhdeksän joukkuetta, joten Laulurinteen ympäristössä sivakoi päivän aikana yhteensä 64 joukkuetta ja 323 hiihtäjää.

Maakuntaviestissä on myös talvista ohjelmaa koko perheelle jo kello 9 alkaen. Tarjolla on ilmaista kuumaa mehua lapsille, makkaranmyyntiä ja raviradan ravintola palvelee yleisöä tapahtuman aikana.

Yleisöllä on mahdollisuus kokeilla talutusratsusta, rekiajelua ja alueelta löytyy myös hevostaitojen harjoittelupiste sekä raviradan lasten hevosmaailma. Pulkkamäki on tapahtuma-alueella perheen pienimmille.

Kilpailuohjelma lauantaina:

kello 9: Lipunnosto Raviradalla

kello 10: Minimaakuntaviestin lähtö

kello 11: Minimaakuntaviestin palkintojenjako

kello 11.45: Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen tervehdys

kello 11.50: Pohjois-Karjalan Hiihto ry:n tervehdys

kello 12: Maakuntaviestin lähtö

kello 14: Palkintojenjako raviradan katsomossa sisätiloissa

Ilmoittautuneet joukkueet:

A-sarja (9): Joensuu I, Liperi I, Kitee I, Valtimo , Tohmajärvi , Kontiolahti I, Joensuu II, Liperi II, Kitee II

B-sarja (9): Joensuu 3, Joensuu 4, Ilomantsi, Venäjän Karjala, Polvijärvi, Nurmes, Juuka, Kontiolahti 2, Joensuu 5

C-sarja (33): Kuusiston Jylhä 1, Kuusiston Jylhä 2, Kuusiston Jylhä 3, Puutalon Pojat, Veturitallin Hurmos, Liperin Taimi, Joensuun Maila, Ultra Sisu Ladies, Ultra Sisu, Joensuun Latu, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Outokummun Energia Oy, Kalevan Rasti 1, Kalevan Rasti 2, JIPPO Joensuu, Himalcious-UEF, Joensuun kaupungin virkamiesjoukkue, Joensuun Maila/Toimisto, Tohmäjärvi 1, Tohmajärvi 2, CMS, Medisize, Machine Learning Pro, Kytänniemen Karpaasit, Hi-Ki, Medisize 2 Ski Team Peräkammarin Pojat feat Juha & Pasi, Sanomalehti Karjalainen, Vauhti Wax Technologies, Treeniryhmä, Kontun koutsit, Kontiolahden Murheilijat, Ski Team VOKO, Pärnän Kiertäjät.

WEB-maakuntaviestiKarjalainen20190208

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa