Keskiviikko, 21.8.2019 
Veini, Soini
Koripallo

Daniel Mullings oli huikeassa pelivireessä - Kataja voitti viikon kolmannenkin kotiottelunsa

  • Heikki Arppi
  • Jarno Artika
Katajan sunnuntain tähtenä loisti Daniel Mullings. Arkistokuva tammikuun europeleistä. Katajan sunnuntain tähtenä loisti Daniel Mullings. Arkistokuva tammikuun europeleistä.

Otteluruuhka ei estänyt Katajan kolmannen kotivoiton putkea tällä viikolla, kun Kouvot alistui Korisliigassa sunnuntaina Joensuussa Daniel Mullingsin (32 pistettä ja 11 levypalloa) näytöksessä 91-80 (38-42).

Mullings sivusi samalla Korisliigan kaikkien aikojen piste-ennätystään.

Katajalle kotipeli oli jo kolmas viiden päivän sisään, kun taas vastustaja Kouvot oli levännyt 1,5 viikkoa. Otteluruuhkan rasittaman Vincent Simpsonin takareisi oireili niin pahoin, että takamies jäi sunnuntain pelistä sivuun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kun Rahlir Hollis-Jefferson on yhä sivussa mystisen nilkkakipunsa vuoksi, joutui Kataja peliin vain kahdella ulkomaan-avulla vahvistettuna. Vastaavasti Kouvoilla oli jälleen massiivisena mörkönä Thomas Gibson III, jonka ohittaminen on ollut ennenkin vaikeaa.

Kouvot veikin peliä alkuvaiheissa, mutta Kataja tuli toisella jaksolla jo tuntumaan, kiitos Mullingsin (17 pistettä puoliaikaan mennessä) aktiivisen pelivireen. Mullingsilla oli nyt selvästi enemmän tilaa luikerrella korille, mitä KTP antoi hänelle lauantaina.

Kolmannella kympillä Topias Palmi löysi lopultakin korijyvän. Hän teki nopeaan tahtiin 11 pistettä ja Kataja johti 57-52.

Thomas Gibson sai viidennen virheensä heti neljännen jakson alussa, mutta Katajan parhaimmillaan ollut 13 pisteen johto suli jakson puolivälissä jo kolmeen pisteeseen (78-75). Sitä lähemmäksi vieraat eivät kuitenkaan päässeet Adrian Diazin otettua korinalusherruuden.

Mullingsin taustalla Katajan parhaat olivat Ilari Seppälä (18 /4), Adrian Diaz (17 /5) ja Topias Palmi (11 /4). Tommi Huolila otti Mullingsin lailla 11 levypalloa, jotka Kataja joukkueenakin voitti 41-34.

Kataja voitti kahden pisteen heittoprosentit 53-51, mutta Kouvot oli tarkempi kaukaa (prosentit 40-35).