Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Urheilu

Ministeriö muisti kesälajien urheilijoita yli 1,3 miljoonalla eurolla

  • STT
Ampumaurheilija Satu Mäkelä-Nummela on yksi suurimpien apurahojen saajista. LEHTIKUVA / MIKKO STIG Ampumaurheilija Satu Mäkelä-Nummela on yksi suurimpien apurahojen saajista. LEHTIKUVA / MIKKO STIG
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt kaikkiaan 163:lle kesälajien urheilijalle apurahan. Yhteissumma on yli 1,3 miljoonaa euroa.

Suurimmat 20  000 euron apurahat saivat esimerkiksi ampumaurheilija Satu Mäkelä-Nummela, nyrkkeilijät Elina Gustafsson ja Mira Potkonen, painijat Ville Heino ja Petra Olli sekä parayleisurheilija Leo-Pekka Tähti.

–  Tokion olympialaiset ja paralympialaiset ovat jo puolentoista vuoden kuluttua. Tämä vuosi on tulevien kisojen osalta valtaosassa lajeista ehkä se kaikista tärkein, sillä useimmissa lajeissa karsitaan olympialaisiin pääsevät urheilijat ja maapaikat, urheiluasioista vastaava ministeri Sampo Terho (sin.) kertoi tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Kilpailu kisapaikoista on äärimmäisen kova, ja siksi meidän potentiaalisimmille urheilijoillemme on annettava täysi työrauha, Terho jatkoi.

Suuren 20  000 euron apurahan sai kaikkiaan 17 urheilijaa, 10  000 euron apurahan 40 urheilijaa ja 6  000 euron apurahan 106 urheilijaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi