Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Pesäpallo

Kiteen kaupunki suunnittelee Rantakentälle 1 500 hengen katettua katsomoa - hintalappu noussut jo lähes 1,4 miljoonaan euroon

  • Sirpa Suomalainen
  • Minna Raitavuo
Tällä hetkellä Rantakentällä ei ole juurikaan katettuja katsomopaikkoja. Arkistokuva viime heinäkuun ottelusta Kiteen Pallo-Joensuun Maila. Tällä hetkellä Rantakentällä ei ole juurikaan katettuja katsomopaikkoja. Arkistokuva viime heinäkuun ottelusta Kiteen Pallo-Joensuun Maila.

Kiteen Rantakentän pesäpallostadionin katetun katsomon rakentaminen ja huoltorakennuksen peruskorjaus ja laajentaminen maksavat uusien suunnitelmien mukaan liki 1,37 miljoonaa euroa.

Summalla saadaan 1 500 katettua katsomopaikkaa sekä aputiloja. Nykyinen huoltorakennus jää katetun katsomon alle, ja sitä laajennetaan ja korjataan tarpeen mukaan.

Nykyinen eteläpuolen katsomo jaetaan kahteen osaan, ja toinen osa siirretään toiselle puolelle pesäpallokenttää. Näillä järjestelyillä kentällä on 4 000–4 500 katsomopaikkaa. Koska kustannusarvio on noussut huomattavasti alkuperäisestä puolesta miljoonasta eurosta, hanke on jouduttu ottamaan uudelleen päätettäväksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kiteen kaupunginhallitus hyväksyi asiasta sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan ehdotuksen ja esittää sen edelleen kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Esityksen mukaan kaupunki hyväksyy uuden, 1,36 miljoonan euron kustannusarvion ja hankesuunnitelman edellyttäen, että haettu 410 000 euron valtionosuus myönnetään.

Kustannuksista 60 prosenttia kohdistuisi tälle vuodelle ja loput ensi vuodelle. Lisämääräraha, joka tarvitaan alkuperäiseen hinta-arvioon nähden, katetaan ottamalla uutta lainaa. Lainatarpeeksi arvioidaan 557 000 euroa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa