Lauantai, 25.1.2020 
Pauli, Paavo, Paul
Hiihtolajit

Ruunaan Koskihiihto ja Pielisen jäähiihto houkuttelevat vesistöjen äärelle tulevana lauantaina

  • Mikko Ahvenainen
  • Heikki Keränen
Arkistokuva Ruunaan Koskihiihdosta. Arkistokuva Ruunaan Koskihiihdosta.
Ruunaan Koskihiihto kierrättää laturetkeilijöitä avoveden ääreen tulevana lauantaina 23. helmikuuta. Perinteistä hiihtotyyliä varten tehtyjen reittivaihtoehtojen pituudet ovat 12, 22 ja 30 kilometriä.

Lähtöpaikkana kello 9-12 on Ruunaan Matkailu Munkinvaarassa. Laturetken kaksi huoltopistettä sijaitsevat Murrookosken alla ja Kattilakoskella.

Kauniista koskimaisemistaan tunnettu reitti kiertää Munkinvaarasta Siikakosken ja Murrookosken kautta Kattilakoskelle, jonka jälkeen reitti kääntyy joen toista puolta takaisin Siikakoskelle. Kosken kuohut avautuvat hiihtäjille parhaiten Murrookoskella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Samana lauantaina hiihdetään myös kello 9-15 Pielisen Jäähiihto. Järven jäälle nousseen veden vuoksi reitti kulkee tänä talvena Kolin Merilänrannasta Raapion kodan kautta Vuonislahteen ja Paateriin. Kolilta Kelvänsaaren kautta Vuonislahteen kiertävä osuus on suljettu.

- Jään päällä on Kolin edustan ja Kelvänsaaren välissä saappaan verran vettä, hiihdon puuhamies Reino Kuivalainen kertoo.

Parhaat lähtöpaikat hiihtoon ovat Kolin Merilänrannassa ja Vuonislahden satamassa. Kolilta Paateriin ja takaisin hiihdettäessä matkaa kertyy yhteensä vajaat 30 kilometriä. Merilänrannasta on myös lyhyehkö kävely-yhteys Kolin laduille.

Huoltopiste kaikkine palveluineen sijaitsee Vuonislahden satamassa, ja Raapion kodalla tarjoillaan mehua. Hiihtäjille on ruokailumahdollisuus Vuonislahden kylätoimintakeskuksessa ja Herranniemessä. Hiihtäminen on maksutonta.

Juuassa hiihdetään sunnuntaina 24. helmikuuta kello 9-14 Ylemmäisen hiihto. Perinteisellä tavalla sivakoitavan hiihdon reitti kulkee Ilvolankoskelta Juuan kunnan ylläpitämää putkilatua pitkin Kangasvalkeisen laavulla sijaitsevalle huoltopisteelle ja takaisin. Reitille kertyy mittaa 16 kilometriä. Lapset pääsevät ladulle ilmaiseksi.

- Latua on hiihdetty koko talven ajan, ja se on huippukunnossa, Juuan Jänteen puheenjohtaja Martti Jaatinen kertoo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa