Tulosta tämä sivu
Jääkiekko

Jokipojat julkaisi tulevan päävalmentajansa – Joni Petrell, 41, joensuulaisseuran ruoriin

Ensi kaudesta eteenpäin Jokipoikien päävalmentajana toimii Joni Petrell. Jokipojat julkaisi helsinkiläisen Petrellin 1+1-vuotisen sopimuksen keskiviikkona.

Petrellin viimeisin valmennuspesti oli Ässissä Mikael Kotkaniemen valmennustiimissä, mutta pesti päättyi Kotkaniemen potkuihin marraskuussa.

41-vuotiaalla Petrellillä on lisäksi valmennuskokemusta Suomi-sarjasta ja Mestiksestä useasta eri seurasta. Ennen Ässät-pestiä hän valmensi JHT:n kahdella peräkkäisellä kaudella Suomi-sarjassa Mestis-karsintoihin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Petrellin värikäs pelaajaura päättyi keväällä 2011. Hän pelasi Suomessa usealla eri sarjatasolla, korkeimmillaan Mestiksessä, ja myös useita kausia Norjassa, Italiassa ja Ruotsissa. Mahtuipa uralle myös yksi kausi Jokipoikien A-junioreissa, 1997–1998.

Jokipoikien puheenjohtaja Jarkko Immonen on tyytyväinen nimitykseen. Hän sanoo tiedotteessa, että Jouni Variksen paikalle oli useita hyviä vaihtoehtoja.

– Pääsimme mielestämme valitsemaan monesta hyvästä hakijasta sen vahvimman. Joni on profiililtaan sellainen niin kuin toivotaan Jokipoikien joukkueenkin olevan: nuorekas, älykäs, työteliäs ja kovalla intensiteetillä eteenpäin pyrkivä, Immonen sanailee.

– Hän on vahva viemään nuoria pelaajia eteenpäin, toivotaan, että se näkyy myös siinä, että saadaan tuotua vieläkin enemmän joensuulaisia nuoria pelaajia ryhmään.

Myös uusi tuleva päävalmentaja on mielissään syntyneestä sopimuksesta.

– Jokipojat otti minuun yhteyttä ja löysimme hyvin nopeasti seuran kanssa yhteisymmärryksen oikeastaan kaikesta, joten päätös oli sinällään helppo. Joensuu on aina ollut hieno paikka olla pelaajana, sekä valmentajana, Petrell sanoo.

Ensi kaudella aloittava valmentaja on jo aloittanut taustatyönsä.

– Kaikki nykyisen joukkueen pelaajat ovat nimenä ja pelaajatyypeiltään minulle tuttuja. Nykyinen joukkue on todella hyvin roolitettu ja seuralla on omasta takaa erinomaisia nuoria pelaajia, jotka tulevat varmasti saamaan näyttöpaikkansa miesten tasolla myös ensi kaudella.

Lisää tilaajille:

Jokipojat sai valmentajaehdokkaistaan vahvimman - "Siellä on hyvä porukka kasassa, eikä koko joukkuetta ole tarkoitus vaihtaa"

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi

Artikkeliin liittyvät