Maanantai, 17.2.2020 
Väinö, Rita, Karita
Jääkiekko

Jokipojat kaatui Rovaniemellä kiristä huolimatta – kotiedun kohtalo jäi perjantain päätöskierrokselle

  • Renne Ohtonen
  • Niko Jouhkimainen
Janne Väyrynen ahmi Rovaniemellä saldon 1+1. Janne Väyrynen ahmi Rovaniemellä saldon 1+1.

Jokipoikien pitkä vieraspelireissu Rovaniemelle ei poikinut tuliaisia, kun kotijoukkue RoKi oli vahvempi maalein 4–3 (1–0, 1–1, 2–2).

Mestiksessä kuudenneksi tipahtanut Jokipojat vääntää tappiosta huolimatta yhä tiukasti pudotuspelien kotiedusta. Keskiviikon kierros ei vielä sen kohtaloa ratkaissut vaan pikemminkin mutkisti: kun samaan aikaan SaPKo hävisi Iisalmessa ja Tuto sai Kooveen vieraana kaksi pistettä, on kotietu yhä kolmen joukkueen kauppa.

Perjantain päätöskierroksella Jokipojat isännöi IPK:ta, SaPKo Ketterää ja Tuto Kiekko-Vantaata. SaPKolla (79 pistettä) on kahden pisteen etu tasapisteissä (77) oleviin Jokipoikiin ja Tutoon. Jokipojilla tosin on kolmikon heikoin maaliero, joten tasapisteisiin päädyttäessä joensuulaiset eivät ole vahvoilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jokipoikien mahdolliset avauskierroksen vastustajat ovat Ketterä, SaPKo ja Tuto.

Keskiviikon ottelussa RoKi karkasi päätöserässä jo 4–1-johtoon, jonka Jokipojat kiri 4–3:een. Tasoituskaan ei kaukana ollut, mutta kotijoukkue piti pintansa loppuun asti.

Joensuulaisten maalit tekivät puolustaja Niko Ervasti, Toni Leinonen (1+1) ja Janne Väyrynen (1+1). Taavi Tiala saalisti kaksi syöttöpinnaa.

Maalivahti Niilo Halonen (34 torjuntaa) palkittiin ansaitusti vierasjoukkueen parhaana.

Lisää aiheesta Karjalaisen tilaajille:

Jokipojat taipui napapiirillä maalin tappioon – "Olen ihan varma, että pystymme parempaan"

 

 

 

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa