Lauantai, 25.5.2019 
Urpo
Hiihtolajit

Pogostan Hiihdon osallistujat pitävät Ilomantsia kiinnostavana kohteena talvimatkailuun - vahvuuksia lumivarmuus, ladut ja luonto

  • Jani Leinonen
  • Armas Härkönen
Arkistokuva viimevuotisesta Pogostan Hiihdosta. Arkistokuva viimevuotisesta Pogostan Hiihdosta.

Pogostan Hiihto ja Ilomantsin matkailuyhdistys kysyivät viime vuonna Pogosta Hiihdon osallistujilta, näkevätkö he Ilomantsin kiinnostavana talvimatkailukohteena. Kysymykseen vastasi liki 280 hiihtäjää.

Noin 90 vastaajalle Ilomantsi ei näyttäytynyt kiinnostavana talvilomakohteena. Sen koettiin olevan joko liian kaukana tai liian lähellä tai vastaajalla oli vakiintunut talvilomanviettopaikka toisaalla. Osa vastaajista ei nähnyt seudun tarjoavan kiinnostavaa tekemistä tai heillä ei ollut tietoa tarjonnasta.

- Osalle seutu ei ole vaan tullut aiemmin mieleen mahdollisena talvilomakohteena. Heistä useampi tosin mainitsi Ilomantsin kiinnostavan enemmän kesäaikaan, sanoo Pogostan Hiihdon koordinaattori Heikki Hamunen tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Oman maakunnan hiihtäjistä osa näki Ilomantsin olevan liian lähellä lomailua varten. Mutta lähimatkailukin löysi kannattajia.

- Yksi maakunnan omista vastaajista tiivisti omat tuntemuksensa niin, että Ilomantsissa on enemmän sellaista suurempaa karjalaista tunnelmaa ja erämaahenkeä. 

Yli 140 vastaajaa piti Ilomantsia kiinnostavana kohteena talvilomailuun. Vastaajien esiin nostamia Ilomantsin vahvuuksia olivat lumivarmuus, ladut ja luonto.

- Hiihtoon sopivat maastot, luonnon rauha sekä hyvät lumiolosuhteet ja latujen kunto nousivat alueen valteiksi. Ihmisten ystävällisyys ja iloisuus saivat nekin mainintoja, sanoo Ilomantsin matkailuyhdistyksen toiminnanjohtaja Eero Tuomisto.

Moni vastaajista kyseli, mistä tietoa Ilomantsin talvisesta tarjonnasta saa. 

- Ilomantsin kunnan juuri avaama hiihtolatujen nettiseurantapalvelu on hyvä kehitysaskel. Palvelusta näkee, miten liikuntahallilta alkavaa latuverkostoa on huollettu tai missä latukone on parhaillaan menossa, Tuomisto sanoo.

Pesäpallo