Sunnuntai, 18.8.2019 
Leevi
Urheilu

Sidney Crosby ei lähde Kanadan MM-joukkueeseen

  • STT
Pittsburgh Penguinsin NHL-tähti Sidney Crosby ei lähde mukaan Kanadan joukkueeseen jääkiekon MM-kisoihin Slovakiaan. Crosby kertoi NHL.comin mukaan päätöksestään pari päivää sen jälkeen, kun Pittsburghin kausi päättyi NHL-pudotuspelien avauskierroksella New York Islandersia vastaan otteluvoitoin 0–4.

Crosbyn mukaan hänellä ei ole erityisiä loukkaantumisia, mutta hän haluaa käyttää kausien välisen ajan lepäämiseen.

– Yritän vain saada levosta kaiken irti. Minulla ei ole merkittäviä loukkaantumisia tai mitään sellaista. Kun ikää tulee lisää, on kaikkia pieniä vaivoja, joita yritän hoitaa, Crosby sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Crosby on edustanut Kanadaa MM-kisoissa vuosina 2006 ja 2015. Useimpina keväinä hänellä ei ole ollut edes mahdollisuutta MM-matkaan, koska Pittsburgh on edennyt pudotuspeleissä pitkälle.

Crosby on voittanut Stanley cupin Pittsburghissa vuosina 2009, 2016 ja 2017. Tällä kaudella kestomenestyjän taival päättyi heti ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle.

–  On pettymys, että meillä on näin pitkä tauko kausien välissä. Siitä on vierähtänyt tovi, kun meillä on viimeksi ollut näin paljon aikaa. Yritän sulatella tätä vuotta.

Kanada ei toistaiseksi ole saanut MM-joukkueeseensa kovan luokan NHL-tähtiä.