Keskiviikko, 27.1.2021 
Viljo
Urheilu

Pukin Norwichin nousujuhlat saavat odottaa – viime hetken vapaapotku pelasti tasapelipisteen

  • STT
Mestaruussarjan maalipörssiä johtava Teemu Pukki jäi tällä kertaa ilman osumia.  LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER Mestaruussarjan maalipörssiä johtava Teemu Pukki jäi tällä kertaa ilman osumia. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Jalkapallon Englannin liigan mestaruussarjaa johtavan Norwichin nousu Valioliigaan siirtyy. Mestaruussarjassa suorasta nousupaikasta kamppailevan Sheffield Unitedin 2–0-voitto Nottinghamista perjantaina varmisti, ettei Teemu Pukin Norwich pysty vielä varmistamaan nousuaan.

Myöhemmin illalla Norwich pelasi 2–2-tasapelin Sheffield Wednesdayn kanssa ja johtaa sarjaa nyt viiden pisteen erolla Sheffield Unitediin ja Leedsiin.

Norwich oli vähällä kärsiä kotitappion keskikastin Wednesdayta vastaan, mutta bosnialaispelaaja Mario Vrancicin maali lisäajan seitsemännellä minuutilla pelasti Pukille ja kumppaneille pisteen. Vaihdosta tullutta Vrancicia rikottiin rangaistusalueen ulkopuolella ja hän laukoi sitä seuranneen vapaapotkun maaliin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Norwichin avausmaalin teki Marco Stiepermann. Mestaruussarjan maalipörssiä johtava Pukki jäi tällä kertaa ilman osumia.

Sheffield United ratkaisi kotivoittonsa vajaamiehistä Nottinghamia vastaan Mark Duffyn ja Enda Stevensin tekemillä toisen puoliajan maaleilla. Nottingham joutui toisen puoliajan alussa vajaalle, kun toppari Yohan Benalouane kaatoi Unitedin D avid McGoldrickin.

Sheffield United ohitti sarjataulukossa Leedsin ja kapusi toisen nousijan paikalle. Leeds hävisi kotikentällään mestaruussarjapaikastaan kamppailevalle Wiganille 1–2 ja on Unitedin kanssa tasapisteissä. Unitedista ja Leedsistä on eroa neljäntenä olevaan West Bromwichiin kuusi pistettä.

Sarjakautta on jäljellä vielä kolme ottelua.

Mestaruussarjasta nousee Valioliigaan suoraan kaksi parasta. Sijoille 3–6 päätyneet joukkueet karsivat yhdestä jäljellä olevasta nousupaikasta. Valioliigasta Fulhamin ja Huddersfieldin putoaminen on jo varmistunut.

Mestaruussarjan sarjataulukon hännillä Boltonin putoaminen Ykkösliigaan varmistui perjantaina.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi