Keskiviikko, 27.1.2021 
Viljo
Urheilu

TsSKA Moskova vei ensimmäisen KHL-mestaruutensa

  • STT
TsSKA voitti aikanaan 32 kertaa Neuvostoliiton liigamestaruuden, mutta Venäjän aikana on ollut vaikeampaa.  LEHTIKUVA/AFP TsSKA voitti aikanaan 32 kertaa Neuvostoliiton liigamestaruuden, mutta Venäjän aikana on ollut vaikeampaa. LEHTIKUVA/AFP
TsSKA Moskova on voittanut ensimmäistä kertaa jääkiekkoliiga KHL:n mestaruuden, Gagarin cupin. TsSKA kaatoi Avangard Omskin vieraskaukalossa jatkoajalla 3–2 ja vei KHL-mestaruuden suoraan otteluvoitoin 4–0.

Avangard aloitti ottelun vahvasti ja johti avauserän jälkeen 2–0. TsSKA kuitenkin kavensi, ja Konstantin Okulov toi vieraat tasoihin alle kolme minuuttia ennen kolmannen erän loppua.

Ensimmäistä jatkoerää oli pelaamatta reilut kaksi minuuttia, kun Maksim Mamin ohjasi Klas Dahlbeckin laukauksen sisään maalin edestä ja aloitti TsSKA:n juhlat.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

KHL:n mestaruus on perinteikkäälle moskovalaisseuralle ensimmäinen. TsSKA voitti aikanaan 32 kertaa Neuvostoliiton liigamestaruuden, mutta Venäjän aikana on ollut vaikeampaa. Edellisen kerran TsSKA oli mestari vuonna 1989.

TsSKA on ollut KHL:n runkosarjan paras joukkue neljä kertaa viimeisten viiden kauden aikana, mutta vasta tänä keväänä joukkue piti pintansa myös pudotuspeleissä. Gagarin cupin finaaleissa TsSKA hävisi 2016 ja 2018.

TsSKA:ssa ei pelaa suomalaisia. Avangard Omskissa pelaa puolustaja Ville Pokka, joka otti neljännessä finaaliottelussa kaksi jäähyä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi