Maanantai, 19.8.2019 
Mauno, Maunu
Urheilu

Stadin derby toi tasapelin – HJK yhä tappiotta mutta kolmen tasurin putkessa, HIFK avasi pistetilinsä

  • STT
HIFK avasi pistetilinsä jalkapalloliigassa makeimmalla mahdollisella tasapelipisteellä, sillä se kiri 1–1-tulokseen HJK:n kanssa "Stadin derbyssä". Sarjaa johtavan Klubin Akseli Pelvas maalasi 49. minuutilla lähietäisyydeltä, mutta varttia myöhemmin brasilialaishyökkääjä Erikson Carlos eli "Tiquinho" ohjasi etutolpalta tasoituksen.

–  Ei kovin hyvät fiilikset. Emme saaneet aikaiseksi pallokontrollia kuin hetkittäin, HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo harmitteli.

Ennen Pelvaksen osumaa HIFK hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia täysien lehterien (10  251 katsojaa) edessä. Kaikkiaan ottelu osoittautui kaikeksi muuksi, kuin mitä olisi voinut odottaa sarjakärjen ja pahnan pohjimmaisen kohtaamiselta. HIFK:n ehyt taistelu joukkueena yllätti useimmat ja varmasti myös HJK:n.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Emme olleet onnekkaita kahdessa aiemmassa ottelussamme, jotka olisivat voineet päättyä tasan. Tänään olen erittäin onnellinen tuloksesta ja tavasta, jolla saavutimme sen, HIFK:n norjalainen valmentaja Tor Thodesen iloitsi.

Fanikatsomoissa sattui ja tapahtui

Ennakkoon jännitettiin, mitä mahtaa taas sattua ja tapahtua, kun HIFK nousi vuoden paussin jälkeen takaisin liigaan. Sadoissa laskettavien kannattajien yhteismarssi sujui lukuisten poliisien tarkkailussa areenalle hyvin, mutta heti ensimmäisellä peliminuutilla häiriköinti nosti päätään. HIFK:n kannattajapäädystä paljastui näyttävä pahvifiguuri ja sen lisäksi muutama luvaton punainen soihtu.

Klubin fanipäädyssä soihtujen lukumäärässä pantiin paremmaksi. Sen lisäksi kotijoukkueen kannattajien päädystä yksi soihduista heitettiin varmasti sakkojen arvoisesti pelikentälle maalivahdin alueelle niin, että keinonurmea pitää uusia vajaan neliömetrin verran.

Helsingin poliisi tviittasi vielä tiistai-iltana, että neljä henkilöä otettiin kiinni ja heille annettiin sakot.

–  Kolmella oli kielletty soihtu ja neljättä epäillään järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta, poliisi tiedotti.