Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Urheilu

Vilpas, Karhubasket ja Kouvot Korisliigan välieriin

  • STT
Salon Vilpas, Kauhajoen Karhubasket ja Kouvolan Kouvot etenivät miesten Korisliigan välieriin voitettuaan puolivälierät suoraan 3–0–voitoin.

Karhubasket otti suurimman voiton kukistettuaan kotipelissään Helsinki Seagullsin 108–68. Myös Vilpas teki Salossa selvän eron BC Nokiaan tuloksella 114–87. Kouvot haki Tampereelta Pyrinnöstä niukemman voiton 83–78.

Karhubasket hallitsi peliään alusta asti voitettuaan ensimmäisen neljänneksen 22–9. Joukkue piti vauhtia loppuun asti ja vei viimeisenkin kympin 27–11.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Paransimme monella osa–alueella edellisestä pelistä. Erinomainen joukkueemme pelasi erinomaisen pelin, tiivisti Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso, jota huhut vievät ensi kaudeksi Seagullsin päävalmentajaksi.

Karhubasketista seitsemän pelaajaa teki kaksinumeroiset pisteet. Heistä Okko Järvi heitti 19 pistettä. Seagullsin tehokkain oli Wayne Blackshear myös 19 pisteellä.

Salossa Vilpas aloitti hurjalla heittomyllyllä pussitettuaan kymmenessä minuutissa 38 pistettä ja puoliväliin mennessä 68 pinnaa. BC Nokia mätti myös koreja, mutta ei pysynyt Vilppaan vauhdissa.

Jamie Skeen oli Vilppaan tehokkain 23 pisteellä. Sean O'Mara nosti BC Nokialle 21 pistettä.

Kouvot vastasi puolivälierien yllätyksestä pudotettuaan runkosarjan kolmosen Pyrinnön. Pyrintö johti toisella neljänneksellä 14 pisteellä, mutta tahti muuttui kolmannella jaksolla Kouvojen vietyä sen 30–13. Pyrintö ei päässyt viimeisellä kympillä enää neljää pistettä lähemmäs.

Tuomas Hirvonen ja David Gonzalvez olivat Kouvojen tehokkaimpia 17 pisteellä. Kevin Johnson heitti Pyrinnölle 22 pistettä.

KTP haki edun Joensuusta

Puolivälierien ainoassa neljänteen peliin venyneessä otteluparissa KTP-Basket nousi 2–1 -voitoin edelle, kun se haki Joensuusta 100–92-voiton Katajasta.

Kataja johti tasaista peliä viimeisen kerran kolmannen jakson puolivälissä.

Tyrell Nelson keräsi KTP–Basketille 24 pistettä. Daniel Mullings oli Katajan pisteykkönen 19 pisteellä.

Kotkalaisilla on mahdollisuus ottaa ratkaiseva kolmas voitto lauantaina kotikentällään.

------

Juttua korjattu 21.45: Viimeinen virke, kotkalaisilla on mahdollisuus ottaa ratkaiseva kolmas voitto lauantaina kotikentällään. Ei Kouvoilla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa