Lauantai, 30.5.2020 
Pasi
Urheilu

Leijonat ottaa Tanskan MM-jäällä tosissaan – "Jäähyjen suhteen pitää olla kurinalainen"

  • STT
Suomi lähti jääkiekon MM-turnauksen kolmeen ensimmäiseen otteluunsa periaatteessa altavastaajana, haastajana. Tänään asetelma muuttuu, kun vastaan tulee Tanska.

Vaikka Tanska kukisti Suomen viime vuoden MM-kotikisoissaan, Leijonat on Kosicessa myöhäisillasta pelattavan ottelun ennakkosuosikki. Suosikin asemaa tukee Suomen väkevä turnausavaus.

Tanska aloitti tahmealla voittomaalikisan voitolla Ranskasta, hävisi niukasti Saksalle ja riepotteli Britanniaa. Sillä on koossa viisi MM-pistettä, Suomella seitsemän. Voitto olisi Suomelle harppaus kohti jatkopaikkaa, mutta tappiolla pudotuspelitaival mutkistuisi melkoisesti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Turnauksen tärkein peli meille tähän mennessä, Suomen kapteeni Marko Anttila arvioi Tanska-kohtaamisen merkitystä.

Tanska teki Britanniaa vastaan neljä ylivoimamaalia. Anttila neuvoo joukkuettaan pitämään pään illalla kylmänä.

– Tanskalla on vaarallinen ylivoima. Jäähyjen suhteen pitää olla kurinalainen.

Tanskalaispelaajat tuttuja Jokereista

Tanskan MM-joukkueesta peräti neljä pelaajaa kiekkoili viime KHL-kauden Jokereissa, kuten Leijonista Anttila ja Sakari Manninen. Nämä saivat toisinaan kuulla kuittailua viime kevään MM-tappiosta Tanskalle.

– Yritetään nyt ottaa vähän takaisin, Anttila naurahti Suomen tämän päivän jääharjoituksen jälkeen.

Hän ei MM-Slovakiassa juuri ole ollut Jokerien tanskalaispelaajiin yhteydessä.

– Ei ole ehtinyt, kun joukkueilla on omat aikataulut.

Lankinen maalilla

Suomi kohtaa A-alkulohkossa Tanskan lisäksi vielä A-sarjanousija Britannian, Ranskan ja Toni Söderholmin valmentaman Saksan, joka eilisellä Slovakia-voitollaan eteni jo pudotuspelien porteille.

Päävalmentaja Jukka Jalonen varoittelee tuudittautumasta helppojen voittojen tunteeseen.

– Jos vastustajan pelaajat ovat ehkä yksilötasolla huonompia, ei se tarkoita, etteikö joukkue olisi hyvä. Varsinkin Tanska ja Saksa ovat huikeita joukkueita, Jalonen sanoi.

Suomi kohtasi huhtikuussa MM-leirityksensä alussa Tanskan kahdesti vieraissa ja pusersi Aalborgissa ja Vojensissa 1–0- ja 2–1-voitot.

– On vaara hävitä peli, jos emme ole valmiita. En usko, että joukkue luulee meidän pääsevän tästä eteenpäin helpommalla, Jalonen kertoi.

Suomen maalille palaa Kevin Lankinen. Yhdysvallat-ottelussa loukkaantunut keskushyökkääjä Juho Lammikko on sivussa. Näin Jarkko Ilomäelle aukeaa taas pelipaikka.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa