Lauantai, 30.5.2020 
Pasi
Urheilu

Leijonat kohtaa Britannian 57 vuoden tauon jälkeen – "Onko siitä tosiaan niin kauan?"

  • STT
Suomi kohtaa perjantaina jääkiekon MM-kisoissa Britannian pitkän tauon jälkeen. Maat olivat MM-jäällä vastakkain viimeksi 1962 Yhdysvaltain Colorado Springissä, ja Britannia poistui kaukalosta voittajana maalein 7–5.

Kun Suomi oli 11 vuotta aiemmin hävinnyt MM-Pariisissa briteille 3–6, saldo on Leijonille murheellinen.

Maiden välisen toisen ja kolmannen maaottelun väliä on yli 57 vuotta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Onko siitä tosiaan niin kauan, huokaisee Kosicen jäähallissa Britannian päävalmentaja Pete Russell, kun kuulee pitkästä ottelutauosta.

Suomella on hyvät mahdollisuudet kaunistella keskinäistä ottelutilastoa. 25 vuoden tauon jälkeen A-sarjaan noussut Britannia pitää A-alkulohkossa perää hävittyään kaikki neljä otteluaan maalein 4–26.

Päävalmentaja Russell sysää Suomen kaikin mokomin ennakkosuosikiksi.

–  Joukkueellamme ei ole paineita. Yritämme totutella A-sarjan vauhtiin, joka on paljon kovempaa kuin alemmissa sarjoissa, Russell sanoo.

Nousutarina kuin sadusta

Britannian nousu A-sarjaan oli tarina sinänsä. Vielä toissa keväänä maa pelasi MM-kisojen kolmannella sarjaportaalla.

Nousu A-sarjaan sinetöityi dramaattisesti viime vuonna Budapestissa 1. divisioonan A-ryhmän ratkaisuottelussa Unkaria vastaan. Britannialle riitti nousuun piste. Se varmistui, kun Robert Farmer tasoitti 15 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua 2–2:een ja venytti pelin jatkoajalle.

– Haluamme myös pysyä A-sarjassa, sillä matka tänne on ollut pitkä, Nottingham Panthersin hyökkääjä Farmer huomauttaa.

A-sarjapaikka on mahdollisesti pelissä Britannian päätöspelissä Ranskaa vastaan. Britannian toistaiseksi viimeinen voitto A-sarjassa on – Suomesta MM-Coloradossa vuodelta 1962.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa