Torstai, 28.5.2020 
Alma
Urheilu

Ilves tuhosi KPV:n Suomen Cupin finaalihaaveet loppuhetkien maaleilla – IFK Mariehamn kukisti VPS:n

  • STT
Ilves eteni jalkapallon miesten Suomen cupin loppuotteluun, mutta tarvittiin lisäaika KPV:n päihittämiseksi. Tamperelaisten 2–2-tasoitus syntyi ajassa 90+1 ja 3–2-voittomaali ajassa 90+5.

Kotijoukkue avasi Enoch Banzan maalilla hanat, ja reilun puolen tunnin jälkeen Milos Josimov laukoi vapaapotkun muurin läpi. Kaksi maalia Ilveksen verkkoon on uutta kuluvalle kaudelle.

Emile Paul Tendeng teki Ilveksen 1–2-kavennuksen pari minuuttia ennen taukoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Pukukoppimaali juuri ennen taukoa, mutta en missään vaiheessa ollut huolissani, Ilves-valmentaja Jarkko Wiss tuumi.

Toinen jakso oli lähes yhtä maalia, mutta KPV kesti pitkään topparinsa Ville Koskimaan johdolla.

–  Olimme kuitenkin vahvempia kaksinkamppailuissa, ja uskoin KPV:n muurin murtuvan, Wiss jutteli.

Se murtuikin, mutta vasta lisäajalla. Vaihtomies Tomas Diogo teki 2–2-tasoituksen.

–  "Jallu" käski mennä suoraan kärkeen. Makealta tuntui tehdä tasoitus, toppari Tomas kertoi.

Eikä siinä kaikki. Ajassa 90+5 Lauri Ala-Myllymäki laukoi vaparin jälkitilanteesta pallon takanurkkaan, ja riemu oli Ilves-leirissä rajaton.

Tamperelaiset kohtaavat finaalissa IFK Mariehamnin.

VPS:n voitoton jakso jatkui

Torstain jalkapallon miesten Suomen cupin välieräottelu oli Vaasan Palloseuran ja IFK Mariehamnin kautta aikojen ensimmäinen kohtaaminen Suomen cupissa. Historiaan peli ei muilta osin tule jäämään, sillä IFK Mariehamn selvitti tiensä loppuotteluun helposti tuloksella 3–1 (2–1).

Pelin painopiste oli jo ensimmäisellä puoliajalla VPS:n kenttäpuoliskolla. Siksi olikin hämmästyttävää, että VPS meni johtoon Alain Ebwellen laukauksella.

IFK Mariehamn jatkoi tiukkaa prässiä, ja liikkuvuus oli kaikilta osin VPS:ää parempi. Pelin luonne enteili jo pitkään maalia ennen kuin Daniel Sjölund sen lopulta teki. Viisi minuuttia myöhemmin Robin Sidin kaukolaukaus meni VPS:n maaliin.

–  Olen siitä huolissani, että samat virheet toistuvat pelistä toiseen, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi joukkueen nykytilaa ja viittasi myös seitsemällä peräkkäisellä voitottomalla ottelulla alkaneeseen liigakauteen.

Monet syyttivät maalista auliisti VPS:n maalivahtia Martin Kompallaa, joka on aiheuttanut harmaita hiuksia ennen kaikkea avauksillaan. Tilanne oli maalivahdille hankala, sillä Sidin laukaukseen oli tulossa useampikin pelaaja päineen väliin.

IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundberg oli luonnollisesti tyytyväinen loppuottelupaikasta, ja pelin tasokin miellytti.

–  Meillä oli hyvä tasapaino pelissä ja pelasimme kärsivällisesti johtoasemassa, Lundberg muisteli.

---

Korjattu klo 21.22: Palloliitto korjasi Ilveksen toisen maalin tekijäksi Diogo Tomas, alun perin oli Ilari Mettälä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa