Maanantai, 23.9.2019 
Minja, Miisa, Mielikki
Urheilu

Aaro Asikainen viihtyi Mari Ederille tutuilla lenkkipoluilla

  • Heikki Arppi
  • Maarit Toivanen
Reitin nopein oli Aaro Asikainen. Reitin nopein oli Aaro Asikainen.
Ensimmäisen kerran järjestetty Kaltimon Kilipajuoksu juostiin lauantaina aurinkoisessa ja kesäisen lämpimässä säässä. 25 kilometrin polkujuoksussa Enon urheilukentältä lähteneen ja hyvin merkittyä Kaltimon Kiertoa pitkin edenneen reitin kiersi 41 juoksijaa.

Kaltimon kierto on 25 km:n mittainen rengasreitti Enossa Uimaharjuntien (73) pohjoispuolella. Reitiltä on yhteys Kolvananuuron kautta Kolinpolulle ja Suppuralammelta Patvinpolkua myöten Uimaharjun ja Kivilahden kautta Patvinsuon kansallispuistoon.

Matkaa taitettiin hyväkuntoisilla latupohjilla, pitkospuilla, poluilla, metsäautoteillä ja jyrkkiä vaarojen rinteitä kavuten. Maalissa moni juoksija valitteli järjestäjien tiedotteen mukaan lämpimän kelin verottaneen voimia, mutta kaikki matkaan lähteneet pääsivät maaliin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Reitin nopein oli Aaro Asikainen, joka alitti niukasti kaksi tuntia (1.58.57). Seuraavina vuosina reittiennätystä voikin olla vaikea rikkoa.

Joni Solonen viipyi 2.08.48, KarSUn Antti Väkevä 2.18.23 ja Sisun Jari Jormanainen 2.21.47.

Naisten nopein oli Maarit Toivanen niinikään kovalla ajalla 2.43.53. Suvituuli Asikainen hävisi hänelle vain 15 sekuntia.

Kisassa oli mukana myös enolaislähtöinen ampumahiihtäjä Mari Eder, joka kertoi kulkevansa vanhoja, tuttuja lenkkipolkujaan. Hän oli tusinan naisen joukossa kahdeksas ajalla 3.19.41.

Reitti ja järjestelyt saivat osallistujilta kiitosta. Tarkoitus on, että Ultrajuoksuseura Sisu tekee tapahtumasta perinteen.