Keskiviikko, 5.8.2020 
Salme, Sanelma
Urheilu

Minetit ja OVO Team voimistelivat MM-mitaleille, venäläisjoukkue piti suomalaiset takanaan

  • STT
Tampereen Sisun joukkue Minetit voimisteli hopealle ja espoolaisen Olarin Voimistelijoiden OVO Team pronssille joukkuevoimistelun MM-kilpailuissa Espanjan Cartagenassa. Mestariksi voimisteli viimevuotiseen tapaan venäläisjoukkue Madonna, joten kärkikolmikko säilyi samana kuin lauantain alkukilpailussa.

Titta Heikkilän ja Teija Kukkalan valmentama Minetit oli hopealla viime vuodenkin MM-kisoissa, mutta Anneli Laine-Näätäsen luotsaama OVO Team paransi Budapestin kisojen nelossijalta mitaleille. Minetit voitti maailmanmestaruuden 2017.

–  Tänään oli upea fiilis matolla ja annoimme itsestämme kaiken. Tällä kertaa se riitti hopeaan, johon voimme olla tyytyväisiä vaikean kauden jälkeen, Minettien kapteeni Ella Ratilainen kertoi tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Olarin Voimistelijoiden OVO Team palasi MM-mitalistiksi viime vuoden neljännen sijan jälkeen. Alkukilpailussa kolmanneksi pisteillä 19,300 voimistellut joukkue piti pronssipaikkansa finaalipisteillä 19,250 ja yhteispisteillä 38,550.

–  Kauden paras suoritus tuli tosi hyvään paikkaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti syksyn kisoja, OVO Teamin kapteeni Aurora Kapanen sanoi.

Suomalaisten mitalitahti jatkui nuorten sarjassa, jossa OVO Junior Team -nimellä kisannut espoolaisryhmä voitti MM-kultaa. Joukkue oli alkukilpailun jälkeen tasapisteissä venäläisten Viktoria Strelan ja Victorian kanssa, mutta kiri loppukilpailussa Viktoria Strelan ohi 0,05 pisteen erolla. Victoria jäi MM-pronssille.

–  Aivan mahtava ja uskomaton fiilis. Kannustus oli upea, ja teimme tosi hyvän suorituksen, kapteeni Olivia Soini OVO Junior Teamista sanoi.

SC Vantaan ja Tampereen Sisun yhteisjoukkue Minetit Elite ylsi pisteillään 36,500 nuorten sarjan viidenteen sijaan.

Joukkuevoimistelun MM-kilpailujen yhteydessä kilpailtiin myös sekajoukkueiden IFAGG Trophy -sarjassa. SC Vantaan Mixed Team osallistui IFAGG Trophyyn kaikkien aikojen ensimmäisenä suomalaisena sekajoukkueena ja saavutti hopeaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi