Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Urheilu

Brooks Koepka kirjoitti nimensä ammattilaisgolfin historiankirjoihin

  • STT
Brooks Koepka teki ammattilaisgolfin historiaa PGA-mestaruusturnauksen voitolla, mutta päätöskierroksen paineet olivat kariuttaa hänen haaveensa uran neljännestä arvovoitosta.

Päätöskierrokselle turvallisen tuntuisessa seitsemän lyönnin johdossa startannut Koepka teki bogit sunnuntaina väylillä 11–14 ja päästi kovaa kirineen Dustin Johnsonin lähimmällään lyönnin päähän.

–  Päätöskierros oli stressaava, DJ (Johnson) teki siitä hankalan. Näin kovaa painetta minulla ei ole ollut aiemmissa voitoissani, Koepka sanoi voitettuaan kisan lopulta kahden lyönnin erolla Johnsoniin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

New Yorkin alueen fanit ovat tunnettuja siitä, että he vaihtavat suosikkiaan lennosta, jos pelaaja alkaa hyytyä. Bethpage-kentällä Koepka sai tuntea saman, mutta hän sai voimaa katsojien Johnsonia kannustaneista DJ-huudoista.

–  Ansaitsin sen, että yleisö kääntyi DJ:n puolelle, Koepka sanoi.

Peräkkäisvoittaja kahdessa arvokisassa

Yhdysvaltalainen Koepka, 29, on ensimmäinen miespelaaja, joka on peräkkäisvoittaja golfin kahdessa arvoturnauksessa. New Yorkin liepeiltä Farmingdalesta hellinnyt ammattilaisjärjestö PGA:n mestaruus oli Koepkalle toinen peräkkäinen, ja Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen hän voitti 2017 ja 2018.

Koepka nousi voitollaan maailmanlistan ykköseksi ohi Johnsonin. Johnson on voittanut urallaan US Openin 2016, mutta hän on ollut lähellä saavuttaa paljon enemmän. Amerikkalainen on ollut toinen kaikissa neljässä miesten major-turnauksessa.

–  Olen tyytyväinen peliini. Annoin itselleni mahdollisuuden, Johnson sanoi.

Päätöskierrosta väritti kova tuuli, joka teki väylistä erilaisia kuin kolmella aiemmalla kierroksella ja vaikutti mailavalintoihin.

–  Kenttä oli tänään todella vaikea, Johnson sanoi.

Kolmossijan jakoivat Yhdysvaltain Jordan Spieth ja Patrick Cantlay sekä Englannin Matt Wallace. Tanskan Lukas Bjerregaard teki hole-in-onen eli löi pallon avauslyönnillä reikään sunnuntain 17. väylällä. Tanskalainen päätyi jakamaan 16. sijaa.

Mikko Korhonen karsiutui turnauksesta kahden kierroksen jälkeen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi