Keskiviikko, 5.8.2020 
Salme, Sanelma
Urheilu

Leijonien kentälliset julki – päävalmentaja Jalonen ei tehnyt muutoksia

  • STT
Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen luottaa tuttuihin kentällisiin MM-kisojen puolivälierässä Ruotsia vastaan. Suomen kentälliset ovat täsmälleen samat kuin joukkueen edellisessä ottelussa Saksaa vastaan.

Suomen kokoonpano julkaistiin Leijonat.fi-sivustolla.

Leijonat haastaa Ruotsin Kosicessa pelattavassa puolivälierässä, joka alkaa Suomen aikaa kello 21.15. Suomi sijoittui A-alkulohkossa toiseksi ja Ruotsi B-alkulohkossa kolmanneksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Monissa ennakkoarvioissa Ruotsi on ottelun voittajasuosikki. Ruotsilla on MM-turnauksessa 21 NHL-pelaajaa. Suomen MM-joukkueesta tältä kaudelta NHL-pelejä on alla puolustaja Henri Jokiharjulla ja keskushyökkääjä Juho Lammikolla.

Ruotsin ykköstykki MM-jäällä on ollut William Nylander. Ruotsalaishyökkääjä johtaa turnauksen pistepörssiä kerättyään alkulohkossa seitsemässä pelissä tehopisteet 5+12. Suomalaisista eniten pisteitä on kerännyt Kaapo Kakko (6+1).

Muut torstain puolivälieräpelit ovat kello 17.15 alkavat Kanada–Sveitsi ja Venäjä–Yhdysvallat ja kello 21.15 alkava Tshekki–Saksa. Kanada ja Venäjä voittivat alkulohkonsa. Venäjä oli ainoa joukkue, joka voitti kaikki lohkovaiheen seitsemän peliään.

Suomen kokoonpano Ruotsi-peliin:

Maalilla: Kevin Lankinen

Varamaalivahti: Jussi Olkinuora

1. kenttä: Toni Rajala–Juhani Tyrväinen–Niko Ojamäki, Mikko Lehtonen–Atte Ohtamaa

2. kenttä: Harri Pesonen–Sakari Manninen–Kaapo Kakko, Petteri Lindbohm–Henri Jokiharju

3. kenttä: Veli-Matti Savinainen–Jere Sallinen–Kristian Kuusela, Niko Mikkola–Oliwer Kaski

4. kenttä: Joel Kiviranta–Juho Lammikko–Marko Anttila, Miika Koivisto–Jani Hakanpää.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi