Torstai, 19.9.2019 
Reija
Urheilu

Bottas nautti ja haki rajoja Monacossa

  • STT
Torstaisten harjoitusten perusteella Valtteri Bottaksella on oiva sauma napata ensimmäinen palkintokorokepaikkansa Monacon F1-kilpailussa sunnuntaina. Bottas on napsinut urallaan 35 sijoitusta kolmen kärjestä, mutta maineikkaalla katuradalla se ei ole toistaiseksi onnistunut.

Bottas oli kahden harjoitussession yhteistuloksissa toiseksi nopein Mercedes-tallikaverinsa Lewis Hamiltonin jälkeen.

–  Hyvä päivä meille radalla. Joinakin vuosina auto on tuntunut täällä lähes mahdottomalta, mutta nyt se oli itse asiassa nautinto ajaa. Nyt pitää vaan hienosäätää. Mielestäni aloitimme viikonlopun oikealla tavalla ja tunteella, mutta Monacossa mitä tahansa voi tapahtua. Toistaiseksi kaikki hyvin, Bottas tuumi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Harjoituspäivään mahtui läheltä piti -tilanteita, jotka Bottas hoiti tyylikkäästi.

–  Lähellä oli. Rajat pitää löytää, nyt ei onneksi tullut osumia ja oli hauskaa. Rajojen hakeminen tuntui mukavalta, ja se tietää aina hyvää.

Tallina Mercedes oli rutkasti edellä muita. Ferrarin Sebastian Vettel oli päivän kolmas liki kahdeksan kymmeneksen erolla kärkeen.

Räikkösellä jarruhuolia

Kimi Räikkönen päätyi molemmilla harjoitusjaksoilla yhdeksänneksi reilun sekunnin päähän kärjestä.

Räikkösellä oli ainakin toisella jaksolla huolia ylikuumentuneiden jarrujen kanssa. Silti hän ujuttautui kymmenen kärkeen.

–  Otetaan se vastaan, mutta paljon on vielä töitä edessä. Tämä oli ehkä jopa parempi alku kuin odotimme, mutta nämä olivat vasta kaksi ensimmäistä harjoitusta, joten saa nähdä, Räikkönen tuumi.

Räikkösen Alfa Romeo lukeutuu tällä haavaa tallien keskikastiin, joka oli harjoituksissa tasainen ja todennäköisesti on sitä myös aika-ajossa sekä kilpailussa.

Räikköseltä kysyttiin harjoitusten jälkeen, mitkä tallit ovat hänen ja Alfa Romeon pahimpia uhkaajia lauantaina.

–  Ei mitään hajua. Saa nähdä.