Tiistai, 26.5.2020 
Minna, Vilma, Miina
Pesäpallo

Aleksi Rautiaisen läpilyönti ratkaisi JoMalle voiton, KiPa jäi Mehtimäellä juoksuitta

  • Heikki Arppi
  • Joona-Pekka Hirvonen
Hannes Pekkinen  (oik.)  poltti jomalaisia, mutta ei tarpeeksi. Oikealla Simo Rahunen. Kuva on talven halliturnauksesta, jossa Joma ja Kipa olivat vastakkain. Hannes Pekkinen (oik.) poltti jomalaisia, mutta ei tarpeeksi. Oikealla Simo Rahunen. Kuva on talven halliturnauksesta, jossa Joma ja Kipa olivat vastakkain.
Mehtimäen perjantainen koleus hyydytti sekä Joensuun Mailan että Kiteen Pallon pelaajia. JoMa voitti lopulta Superpesiksen kauden ensimmäisen paikallishegemoniapelin juoksuin 1-0 (0-0, 10-0). Kolmostilanteet menivät isännille 20-4.

Avausjakso oli juoksuton. Kiteen tilanteet jäivät ponnettomiksi eikä joukkue saanut yhtään kotiutusyritystä aikaiseksi. Kotijoukkuekaan ei saanut kahdesta palottomasta ajolähdöstään mitään aikaiseksi.

Suurin syypää JoMan avausjakson juoksuttomuuteen oli kotikonnuilleen Joensuusta palannut Hannes Pekkinen, joka yksin poltti enemmän joensuulaisia kuin kaikki joukkuekaverinsa yhteensä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toisen jakson alku oli räväkkä. Tuskin kaikki katsojat olivat ehtineet vielä tauon jälkeen kioskiostoksilta paikoilleen, kun JoMa johti jo 4-0. Tähän riitti yksi aidan alitse pensaisiin hävinnyt Aleksi Rautiaisen takoma pallo.

Iiro Kuosan upeaa lyöntiä seurasi vielä KiPan harhaheitto. Sitten Lauri Kivisen lyönnistä tuli kunnari Samu-Kalle Varosen alokasmaisen virheen vuoksi. Tilanne oli jo 8-0. Toinen jakso oli näin käytännössä taputeltu jo avausvuoroparin aloittavalla.

JoMa kaunisteli numeroita vielä parilla juoksulla, joista toisessa Lauri Kivinen kotiutti vasta 16-vuotiaan Samuel Tirkkosen tämän Superpesiksen avausjuoksuun.

JoMan pelaajista kakkospalkitun Aleksi Rautiaisen saldo oli 1+3 /1, ykköspalkitun Lauri Kivisen 1+2 /1. Tuomas Jussila ja Juha Puhtimäki toivat kaksi juoksua. Kivisen kärkilyönnit olivat komeat 9 /12, Jussilan 7 /10, Rautiaisen 6 /10 ja Puhtimäen 5 /7.

KiPan parhaat kärkilyöjät olivat Antti-Jussi Toropainen 4 /6, ykköspalkittu Hannes Pekkinen 3 /6 ja Ville Hämäläinen 3 /7. Lukkari Jesse Eskelinen pokkasi kakkospalkinnon.

Ottelua hyisessä säässä seurasi 1 263 katsojaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa