Tulosta tämä sivu
Urheilu

Suomen lentopallonaiset jäivät Valko-Venäjän jalkoihin

Suomi ei juurikaan pystynyt haastamaan lentopallon naisten Kultaisen liigan ottelussa Valko-Venäjää, joka on voittanut kaikki viisi peliään. Suomi hävisi Hämeenlinnassa pelatun ottelun tylysti 0–3 (17–25, 16–25, 18–25).

–  Vastustajalle oli parempaa hyökkäyspeliä. Emme oikeastaan pystyneet kauheasti edes haastamaan kuin hetkittäin, sillä viimeistään lopussa vastustajalle tuli kaula. Olisimme voineet saada erän tai kaksi omalla hyvällä pelillämme, sanoi Suomen passari Kaisa Alanko.

–  Valko-Venäjän syöttö oli tosi hyvä. Vaikkei heidän vastaanottonsa toimisi, heillä oli tosi hyviä laitapelaajia. Valko-Venäjä on yleisesti hyökkäysvoimainen joukkue, Alanko jatkoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi oli samoilla linjoilla.

–  Emme pystyneet vastaamaan hyökkäykseen. He löivät hyvin joko sektoriin tai yläkäsiin, Kangasniemi sanoi.

Kangasniemi vaihteli ryhmäänsä ahkerasti.

–  Kultaisen liigan isoimpia plussia on, että voimme antaa peliaikaa isolle määrälle pelaajia, kuten nytkin nuorelle Emmi Riikilälle ja kokeneelle Saara Eskolle. Vastapainoksi olisi löydettävä kuusikkopeli.

–  Meidän on saatava syöttö- ja vastaanottopelimme pykälää paremmaksi. Pitää olla huolissaan verrattuna viime vuoden tilanteeseen, mutta vuodet eivät ole veljeksiä keskenään. Meillä on vielä paljon töitä ennen EM-kisoja. Joidenkin pelaajien henkisesti vaikea vuosi näkyy pelissämme, Kangasniemi sanoi.

Korhonen Suomen tehokkain

Hakkuri Piia Korhonen oli Suomen tehokkain, sillä hän voitti 13 pistettä joukkueelle ja sai tehosaldoksi +8. Yleispelaajat Saara Esko ja Suvi Kokkonen hankkivat seitsemän pinnaa Suomelle. Kapteeni Laura Pihlajamäki voitti kuusi pistettä ja keräsi teholukeman +5.

–  Kultaisen liigan häviöistä on tullut hyvää oppia. Se kehittää meitä joukkueena, Alanko arvioi.

Alanko, 25, pelasi tämän kauden Ranskassa Nantesissa viiden Saksassa vietetyn kauden jälkeen.

–  Aika on mennyt nopeasti ja hyvin. Tämän kevään hopea oli ehkä paras saavutus, sillä sitä ei odottanut, ja se ylitti odotukset, Alanko sanoi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi