Tulosta tämä sivu
Urheilu

Gary Woodland piti hermonsa ja golfasi ensimmäiseen major-voittoonsa

Gary Woodland lähti golfin Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen päätöskierrokselle vain yhden lyönnin turvin kärjessä, piti hermonsa kurissa ja eteni uransa ensimmäiseen arvoturnausvoittoon. Maailmanlistan ykkönen Brooks Koepka tavoitteli kolmatta perättäistä voittoa Pebble Beachin kentällä, mutta jäi kolmen lyönnin erolla kakkoseksi.

–  Olen tehnyt kovasti töitä koko elämäni. Minua ovat ympäröineet mahtavat ihmiset ja olen aina halunnut menestyä. Rakastuin golfiin, ja se on kantanut tähän päivään, Woodland tunnelmoi.

Woodlandin niskaan päätöspäivän alkaessa hengittänyt Englannin Justin Rose ylitti par-tuloksen kolmella ja jäi jakamaan kolmatta sijaan yhdessä yhdysvaltalaisten Xander Schauffelen ja Chez Reavien sekä Espanjan Jon Rahmin kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yksi kierroksen ratkaisevista hetkistä oli Woodlandin birdie 14. reiällä. Hän löi toisen lyöntinsä par-5-reiällä lyhyeen karheikkoon viheriön viereen ja chippasi siitä metrin päähän reiästä. Birdien ansiosta Woodland sai sillä hetkellä kahden lyönnin johdon.

–  Ajatukseni oli pelata voitosta. Se birdie sai minut vähän karkuun.

"Ennätykset on tehty rikottaviksi"

Woodland alitti lopputuloksissa parin 13 lyönnillä. Aiemmin vain Tiger Woods on voittanut Yhdysvaltain avoimet tuloksella, joka alitti parin vähintään kymmenellä lyönnillä. Woods otti vuoden 2000 mestaruuden alittamalla parin 12 lyönnillä. Tämänvuotisessa turnauksessa Woods päätyi sijalle 21 tuloksella kaksi alle parin.

– Hoin vain itselleni, että ennätykset on tehty rikottaviksi. Olen itse asiassa hermostuneempi nyt kuin pelatessani tänään. En päästänyt ajatuksiani yhtään eteenpäin. En antanut itseni luulla, että turnaus on ratkennut, Woodland sanoi turnauksen nettisivuilla.

Woodland, 35, oli ennen sunnuntaita voittanut US PGA -kiertueella vain kolme turnausta, eikä hän ollut 30 aiemmalla yrityksellä arvoturnauksissa päässyt kymmenen parhaan joukkoon ennen vuosien 2018 ja 2019 PGA-mestaruusturnausta.

–  Pelini on paranemassa, Woodland sanoi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi