Maanantai, 25.5.2020 
Urpo
Urheilu

KOK:n pitkäaikaisin tukija sai rinnalleen kiinalaismeijerin, olympialaisten tukeen yli 2,6 miljardia euroa 12 vuodessa

  • STT
Vuodesta 1928 olympialaisia sponsoroinut Coca-Cola on olympialaisten pitkäaikaisin tukija. LEHTIKUVA / AFP Vuodesta 1928 olympialaisia sponsoroinut Coca-Cola on olympialaisten pitkäaikaisin tukija. LEHTIKUVA / AFP
Virvoitusjuomajätti Coca-Cola ja kiinalainen meijerialan firma Mengniu ovat olympialaisten päätukijat vuosina 2021–2032, Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach kertoi maanantaina.

Talouslehti Financial Timesin mukaan sopimuksen yhteisarvo on kolme miljardia Yhdysvaltain dollaria, noin 2,63 miljardia euroa.

Sopimus on KOK:n historian suurin. Bachin mukaan KOK pystyy sen avulla tekemään olympialaisia tunnetuksi ympäri maailman.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vuodesta 1928 olympialaisia sponsoroinut Coca-Cola on olympialaisten pitkäaikaisin tukija.

Maailmanmarkkinoille tähyävä Mengniu sponsoroi viime kesänä jalkapallon miesten MM-lopputurnausta Venäjällä. Mengniun kotimainen kilpailija Yili tukee Pekingin 2022 talviolympialaisia, mutta on uhannut vetäytyä hankkeesta KOK:n uuden sopimuksen takia.

Kiinalaismeijerien maine sai ison kolhun vuoden 2008 maitojauheskandaalissa, kun osa niiden tuotteista oli saastuneita. Skandaalissa olivat mukana myös Mengniu ja Yili.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa