Tiistai, 10.12.2019 
Jutta
Urheilu

Nigeria vei Afrikan mestaruusturnauksen pronssin – hyökkääjä Ighalo on lähellä turnauksen maalikuninkuutta

  • STT
Nigerialaishyökkääjä Odion Ighalon maali toi joukkueelle pronssia. LEHTIKUVA/AFP Nigerialaishyökkääjä Odion Ighalon maali toi joukkueelle pronssia. LEHTIKUVA/AFP
Nigeria on ottanut pronssia jalkapallon Afrikan mestaruusturnauksessa. Nigeria kaatoi Kairossa pelatussa pronssiottelussa Tunisian 1–0.

Ottelun ainoan maalin teki jo kolmannella peliminuutilla Odion Ighalo. Seuratasolla Shanghai Shenhuaa edustava Ighalo pääsi pistämään pallon avopaikasta maaliin, kun nigerialaiskeskitys aiheutti sekaannuksen Tunisian maalivahdin Moez Ben Cherifian ja puolustaja Yassine Meriahin välille.

Osuma oli Ighalolle jo turnauksen viides. 30-vuotias hyökkääjä on hyvin lähellä maalikuninkuutta, sillä kukaan muu ei ole tehnyt kisoissa kolmea maalia enempää. Kolmen maalin miehistä Algerian Riyad Mahrezilla ja Senegalin Sadio Manella on vielä mahdollisuus haastaa Ighalo perjantai-illan finaalissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ighalo vaihdettiin kentältä ennen taukoa hänen loukattua takareittään.

Tappiolle jäätyään Tunisia ei saanut mitään kovin ihmeellistä aikaiseksi hyökkäyspäässä ja sai vasta vajaan tunnin kohdalla lauottua ensimmäisen kerran kohti maalia.

Pronssimitali oli kolminkertaiselle Afrikan mestarille Nigerialle jo kahdeksas. Nigeria ei koskaan ole hävinnyt turnauksen pronssiottelua.

Perjantai-illan finaalissa kohtaavat Algeria ja Senegal. Senegal tavoittelee ensimmäistä Afrikan mestaruuttaan, Algeria toista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa