Maanantai, 28.9.2020 
Arja, Lenni
Urheilu

Lexus Dream vei Suurmestaruuden – Markku Niemisen valmentama viisivuotias kuittasi Porin suurkilpailun voitosta 20 000 euroa

  • STT
Jo kahtena edellisenä kautena ikäluokkalähdöissä luokkansa osoittanut Lexus Dream on tehnyt nyt 5-vuotiskaudellaan vahvaa nousua Suomen lämminverieliittiin. Markku Niemisen tallin ruuna voitti jo keväällä avoimella tasolla Killerin Eliitin ja oli lisäksi Suur-Hollola-ajossa neljäs.

Uran kolmanneksi arvokkain voitto irtosi hurjan esityksen jälkeen Porissa ravatusta Suurmestaruudessa. Ari Moilasen ajama Lexus Dream kilvoitteli rajusti johtopaikasta President Lindyn kanssa 06-vauhtisessa avauksessa. Lopulta keulahevosen rinnalle noussut ruuna jaksoi kuluttavasta juoksusta huolimatta taistella tiukasti ja piti lopulta varmasti pintansa, kun kovin uhkaaja Farzad Boko laukkasi rinnalta voittotaistosta.

–  Farzad Boko olisi ravia mennessään voittanut lähdön, sillä se oli meistä jo aavistuksen ohi. Tällaista raviurheilu joskus on, Ari Moilanen pahoitteli.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Lexus Dream teki yhden uran parhaista juoksuista. Matkavauhti oli koko ajan reipasta, mutta en uskaltanut jäädä keulahevosen taakse. Koitettiin sitten rinnalta, ja se oli tällä kerralla hyvä ratkaisu.

Moilanen pitää viisivuotiasta Lexus Dreamia tulevaisuuden hevosena. Sillä tähdätään seuraavaksi Ruotsin huippukovaan Jubileumspokalen-lähtöön.

–  Mielestäni tämän hevosen rajoja ei ole vielä nähty. Vauhtia tällä on, ja kun ikää ja kovia lähtöjä tulee alle, niin kovuutta tulee yhä lisää. Pidän Lexus Dreamia todella lahjakkaana hevosena.

Mika Forss ohjasti T65-pelin alkulähdöissä kaksi voittoa. Ensimmäinen tuli omalla valmennettavalla Valiant Dreamilla, joka pamautti mailin komeasti 11,3-vauhtia läpi, vaikka ruuna juoksi suurimman osan matkasta keulahevosen rinnalla. Samalta juoksupaikalta Forss voitti myös 4-vuotiaan Suejedin kanssa.

Myös Morison ja Novan Voitto kuuluivat rivin suosikkivoittajiin. Päätöskohteeseen saatiin kuitenkin jättiyllättäjä Basswood Grove, jonka myötä T65-pelin voitto-osuus nousi Porin kierroksella lähes 2  600 euroon.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi