Tiistai, 7.7.2020 
Klaus, Launo
Urheilu

Norjalaiset kovassa iskussa: Warholm aitoi Euroopan ennätyksen, nuori Ingebrigtsen kohensi vitosen Norjan ennätystä

  • STT
Karsten Warholm ja Jakob Ingebrigtsen tekivät yleisurheilun Timanttiliigasta lauantaina norjalaisjuhlan. Warholm rutisti 400 metrin aitajuoksussa Euroopan ennätyksen, ja Ingebrigtsen paransi 5  000 metrillä 15 vuotta vanhaa Norjan ennätystä.

Warholm juhli samalla Lontoon stadionilla kaksi vuotta sitten maailmanmestaruutta. Nyt hän ylitti maalilinjan ajassa 47,12 ja koki, että juoksuun jäi parannettavaa, vaikka oma kesäkuinen Euroopan ennätys parani 0,21 sekunnilla.

–  Tein juoksussa pieniä virheitä, ja tulin viimeiselle aidalle huonosti. On hienoa yltää silti tällaiseen aikaan, Warholm sanoi uutistoimisto NTB:n mukaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Warholm, 23, voitti viime vuonna Euroopan mestaruuden Berliinissä. Ingebrigtsen oli Saksassa tuplasankari, sillä hän vei nimiinsä 1  500 ja 5  000 metrin EM-kullat. Lontoossa 18-vuotias nuorukainen löi tiskiin maansa ennätyksen, kun paransi ennätystään noin 15 sekunnilla.

Vitosen aiempi Norjan ennätys oli Marius Bakkenin 13.06,39 vuodelta 2004. Ingebrigtsen kohensi sen aikaan 13.02,03, mutta etiopialainen Hagos Gebrhiwet piti hänet loppukirissä takanaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi