Perjantai, 13.12.2019 
Seija
Urheilu

Kuninkuusraveihin pyrkii ennätysmäärä hevosia, joukko kutistuu keskiviikkona

  • STT
Kuninkuuskilpailun voitti viime vuonna Risto Tupamäen ohjastama Costello, ja kuningatarkisan ykkönen oli Markku Hietasen ohjastama Akaasia.  LEHTIKUVA / KAISA SIREN Kuninkuuskilpailun voitti viime vuonna Risto Tupamäen ohjastama Costello, ja kuningatarkisan ykkönen oli Markku Hietasen ohjastama Akaasia. LEHTIKUVA / KAISA SIREN
Lahdessa elokuun alussa ravattavien Kuninkuusravien pääkilpailuihin pyrkii ennätysmäärä hevosia. Määräaikaan mennessä kisoihin ilmoitettiin 19 oritta ja peräti 29 tammaa, hevosurheilujärjestö Hippos kertoo tiedotteessaan.

Hevosten määrä on etenkin viime vuoteen verrattuna suuri. Rovaniemen 2018 Kuninkuusraveihin ilmoitettiin 15 oritta ja 18 tammaa.

Kuninkuusravien päätoimikunta valitsee Lahden kuninkuus- ja kuningatarkilpailuihin kumpaankin 12 osallistujaa ja kaksi varahevosta. Hevoset 2.–4. elokuuta ravattaviin kisoihin julkistetaan keskiviikkona.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuninkuuskilpailun voitti viime vuonna Risto Tupamäen ohjastama Costello, ja kuningatarkisan ykkönen oli Markku Hietasen ohjastama Akaasia. Akaasia on lopettanut kilpauransa, eikä Costello ole Lahdessa mukana terveydellisistä syistä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa