Torstai, 13.8.2020 
Jesse, Okko
Urheilu

Katastrofi ja hyvä lähtö Japanissa, Tenkanen purjehtii mitalista

  • STT
Tuula Tenkanen on hyvissä asemissa mitalitaistelussa purjehduksen Laser radial -luokan MM-regatassa Japanissa. Tenkanen nousi maanantaina kokonaiskilpailussa jopa toiseksi, kun purjehtimatta on kaksi kisapäivää.

Tenkanen oli alustavissa tuloksissa ensin kolmantena, mutta Ruotsin Josefin Olsson pudotettiin kärjestä 14:nneksi. Olsson hylättiin maanantain avauslähdössä. On mahdollista, että protestit muokkaavat vielä tuloslistaa.

Tenkanen purjehti päivän ensimmäisessä lähdössä sijan 49, mutta petrasi toisessa lähdössä viidenneksi. Huono lähtö jää nettotuloksista sivuun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tänään oli hankala päivä; isoja paine-eroja ja tuulenkääntymiä. Tuloksena yksi täysi katastrofi ja yksi hyvä lähtö, Tenkanen kommentoi purjehdusmaajoukkueen Facebook-sivuilla.

Monika Mikkola on kokonaiskilpailussa 14. sijalla sijoituttuaan maanantaina kolmanneksi ja 39:nneksi.

Mikkolan valmentajan Sietse-Jan Sietzeman mukaan tasaisesti purjehtiminen on Japanissa vaikeaa, koska olot vaihtelevat todella paljon.

– Päivän toisessa lähdössä Mikkola teki virheitä, jotka johtivat poisheittotulokseen, valmentaja sanoi.

Keskiviikkona päättyvissä Sakaiminaton MM-kisoissa on jäljellä neljä lähtöä. Suomalaisten purjehdukset jatkuvat kultafinaaleissa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi