Lauantai, 4.7.2020 
Ulla, Ulpu
Urheilu

Viimeinen lähtö pudotti Tenkasen MM-mitaleilta Japanissa – "Olen totta kai vähän pettynyt"

  • STT
Japaninmeren oikukkaat tuulet pudottivat purjehtija Tuula Tenkasen mitaleilta kahdeksanneksi laser radial -luokan MM-kisoissa Sakaiminatossa keskiviikkona. Suomalainen lähti päätöspäivän kahteen finaalipurjehdukseen sijalta kolme, jota onnistui vielä parantamaan pykälällä aamun ensimmäisessä lähdössä.

Toinen lähtö oli hankala monille kärkipurjehtijoista, myös Tenkaselle. Hän sai huonon startin ja teki voimakkaassa maatuulessa väärän reittivalinnan.

–  Olen totta kai vähän pettynyt kahteen huonoon lähtöön finaaleissa. Ne maksoivat muutaman sijan lopputuloksissa. Yritän ottaa niistä opiksi, Tenkanen totesi purjehdusmaajoukkueen Facebookissa julkaisemassa videohaastattelussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tenkanen viittasi maanantain finaalilähtöön, jossa hän oli 48:s sekä keskiviikon jälkimmäiseen lähtöön, jossa hän tuli maaliin kuudenneksi viimeisenä sijalla 51. Tuloskortista poistetaan ainoastaan huonoin finaalipurjehdus, joten toinen näistä epäonnistumista jäi rasittamaan Tenkasen sijoituspisteitä.

Kilpailun voitti ylivoimaisesti Tanskan Anne-Marie Rindom, joka oli varmistanut maailmanmestaruutensa jo ennen viimeistä lähtöä. Toiseksi nousi Hollannin Marit Boouwmeester ja kolmanneksi Britannian Alison Young.

Päätöspäivän tuulet puhalsivat mitaleilta myös Turkin Ecem Güzelin ja Yhdysvaltojen Charlotte Rosen, jotka Tenkasen tavoin olivat hyvissä asemissa ennen viimeisiä lähtöjä.

Suomalaisilla keskinäinen kisa olympiapaikasta

Toinen suomalaispurjehtija Monika Mikkola onnistui keskiviikkona kohtuullisesti. Hän oli aamun ensimmäisessä lähdössä vasta 34:s, mutta purjehti toisessa seitsemänneksi. Samalla hän kohensi sijoitustaan MM-kisoissa kolmanneksitoista.

Suomalaiset kilpailivat Japanissa myös toisiaan vastaan, sillä olympiaedustajaksi Tokion kisoihin valitaan heistä ennalta määrätyissä kilpailuissa paremmin menestynyt. Tenkanen saa kahdeksannesta sijastaan kaksitoista pistettä ja Mikkolalle niitä kirjattiin tässä vaiheessa neljä. Toinen valintakilpailu on ensi helmikuussa purjehdittava Melbournen MM-regatta.

–  Ero on nyt Tuulan hyväksi kahdeksan pistettä. Se ei ole vielä ratkaisevan suuri, vaan on otettavissa Melbournessa kiinni. Mitalimenestys huomioidaan pisteissä korostetusti, joten menestyksestä palkitaan, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoi Purjehdusliiton tiedotteessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi