Tulosta tämä sivu
Urheilu

Tulokkaat yrittävät pelastaa HJK:n vaiheikkaan vuoden

Petteri Forsell tuli mukaan viime viikolla juuri ennen ensimmäistä Riga-ottelua.  LEHTIKUVA / VESA MOILANEN Petteri Forsell tuli mukaan viime viikolla juuri ennen ensimmäistä Riga-ottelua. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
HJK pelaa torstaina turbulenttisen kautensa tähän mennessä tärkeimmän ottelun, kun se kohtaa Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen toisessa osassa latvialaisen Riga FC:n Töölön stadionilla. Ensimmäinen osa Riiassa päättyi 1–1 kotijoukkueen tasoitettua kymmenisen minuuttia ennen loppua.

Joukkueen alkukesästä kertoo paljon se fakta, että seuraa Riga-ottelun lehdistötilaisuudessa edustaneesta kolmikosta kukaan ei ollut hallitsevan mestarin kirjoilla, kun jalkapalloliiga alkoi. Päävalmentaja Toni Koskela korvasi Mika Lehkosuon toukokuussa. Hyökkääjä Tim Väyrynen tuli mukaan kolmisen viikkoa sitten ja juonikas Petteri Forsell viime viikolla juuri ennen ensimmäistä Riga-ottelua.

Korjausliike vaikuttaisi toimivan viimeaikaisten tulosten perusteella. Riiassa tehty vierasmaali tuo HJK:lle etulyöntiaseman kotiotteluun, mutta se ei aio pelata nollanollaa. Maaliton tasapeli veisi helsinkiläiset jatkoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Onhan se etu, että meillä on vierasmaali, mutta se on vain yksi maali. Noin fyysistä joukkuetta vastaan voi tulla yksi erikoistilanne sinne tai tänne, varoitti valmentaja Koskela.

Forsell on hyökkäyksen täsmäase

Mentaliteettina on lähteä voittamaan ottelua, eikä puolustamaan johtoa. Koskela on huomannut kauden aikana ryhmänsä pelaavan paremmin tasatilanteessa.

–  Meillä on hajonnut peli johtoasemassa. Tämän kauden pisin voittoputki on kaksi ottelua, Koskela hymähti.

Syyksi hän arveli sen, että HJK:lla on nuorehko joukkue – ainakin HJK:ksi. Itseluottamus alkaa helposti horjua, kun voittoja ei tule ja syntyy hankala kierre. Siihen tuoreet hankinnat ovat suorastaan täsmäase. Etenkin Forsell on sitä myös pelillisesti.

–  Olimme etsineet tällaista pelaajaa, joka pystyy ratkaisuihin viimeisillä hetkillä ennen maalipaikkaan pääsyä. Hän pystyy toimittamaan palloa muille ja hänellä on hyvä laukaus molemmilla jaloilla, Koskela luetteli.

Forsell on vastannut huutoon kahdessa pelaamassaan ottelussa. Riiassa hän tuli kentälle vaihdosta ja petasi lähes ensitöikseen Sebastian Dahlströmille hyvän paikan. Lauantaina hän teki maalin ja syötti kaksi FC Lahtea vastaan jalkapalloliigassa.

–  Joukkue otti minut hyvin vastaan ja minua on autettu kaikessa. Moni tietää, minkälainen pelaaja olen ja siitä on ollut apua, pikaisella aikataululla Puolasta kotimaahan palannut Forsell kertoi.

HJK:lla on vain tärkeitä otteluita

Forsell kävi ensimmäisen Riga-ottelun jälkeen pikaisella päiväreissulla Puolassa hoitamassa asioita ja oli muuttopuuhissa päivää ennen toista osaa.

–  Kun kamat on saatu kämppään, pääsee hetkeksi rauhoittumaan. En ole yhtään kerennyt miettimään pidemmälle, keskityn syksyn tärkeisiin peleihin. Katsotaan sitten tammikuussa, Forsell kommentoi uransa jatkoa.

Syksyn pelit ovat eittämättä tärkeitä. Jos HJK voittaa torstaina, vain FC Kööpenhamina on sen ja Eurooppa-liigan lohkovaiheen välissä. Jalkapalloliigan sarjataulukko taas osoittaa, ettei helsinkiläisjoukkue saisi enää hukata pisteitä, mikäli se haluaa nousta haastamaan Ilveksen mestaruudesta.

Myös Väyrynen korosti, että tästedes jokainen ottelu on HJK:lle tärkeä. Pelaajan kannalta tilanne on näin ollen selkeä.

–  Turha ottaa stressiä. Täytyy vain mennä pelistä toiseen maksimaalisella tasolla, HJK:n vierasmaalin Riiassa tehnyt Väyrynen suunnitteli.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi