Lauantai, 29.2.2020 
---
Urheilu

Suomi rimpuilee yleisurheilumaaottelussa Ruotsin tuntumassa

  • STT
Ruotsi hallitsi niukasti yleisurheilumaaottelun avauspäivää Tukholmassa. Ruotsi johtaa miesten ottelua pistein 105–99 ja naisten ottelua pistein 104,5–100,5.

Avauspäivän alkupään lajien suomalaisia kohokohtia olivat moukarimiesten kolmoisvoitto, aitajuoksija Elmo Lakan hyvä voittoaika 13,56, Jenni Kankaan ja Heidi Nokelaisen kaksoisvoitto keihäässä sekä Camilla Richardssonin ja Janica Rauman kaksoisvoitto esteissä.

Henri Liipola kieppui moukarinheitossa lajivoiton tuloksella 72,11. Aaron Kangas laittoi lekan 71,56 metriin, ja Aleksi Jaakkola varmisti kolmoisvoiton tuloksella 70,54. Ruotsalaiset jäivät alle 70 metriin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kankaan voittotulos keihäässä oli 56,92. Suomen mestari Nokelainen jäi niukasti toiseksi tuloksellaan 56,41.

Richardssonin voittoaika esteissä oli 9.55,64, ja Rauma ennätti niukasti alle kymmenen minuutin.

Lakka kertoi ylivoimaisen juoksunsa jälkeen, että joukkueen kapteenin tehtävät ottivat lujille.

–  Minulle tämä on ensimmäinen kerta kapteenistossa, joten se jännittää melkein enemmän kuin kilpailu. Yritän luoda henkeä ja pitää tsemppiä päällä. Voitto on otettavissa, Lakka kuvasi kapteenin velvollisuuksia.

–  Juoksu kulki hyvin, mutta enempää en pystynyt aikaa viilaamaan.

Lipsanen taipui loikassa

Kolmiloikassa Simo Lipsanen taipui toiseksi, kun Ruotsin Jesper Hellström venytti loikkansa 16,71 metriin. Lipsanen pääsi pisimmillään 16,42.

–  Nyt kävi näin, että ruotsalainen oli parempi. Ei mennyt kilpailu suunnitelmien mukaan. Harmittaa, Lipsanen tunnusti.

Suomen Topias Koukkula loikki kolmanneksi tuloksella 15,82.

Lipsanen on kesän aikana kärsinyt nilkkavaivasta, muttei pistänyt Tukholman alakuloa nilkan piikkiin.

–  Nilkan ongelmat ovat taakse jäänyttä elämää. Nyt hypyistä puuttui rentous. Hyppy ei tullut helposti, ja jouduin puristamaan, Lipsanen harmitteli.

Neziri yllättyi ajastaan

Miesten ja naisten 100 metrin pikajuoksujen lajivoitot menivät ruotsalaisille, mutta Suomen kokonaispanos oli vahva. Riku Illukka, Samuel Purola ja Konsta Alatupa miehittivät sijat kahdesta neljään.

Henrik Larsson porhalsi voittoon ajalla 10,24. Illukan aika 10,46 on hänelle kauden paras.

Naisten kilvassa Irene Ekelund (11,44) juoksi Ruotsille voiton, mutta Lotta Kemppinen (11,55) ja Nooralotta Neziri (11,57) kaappasivat seuraavat sijat.

–  Jäätävä aika, vaikken ole juossut satasta varmaan puoleentoista vuoteen, Neziri iloitsi.

Neziri on kärsinyt nilkan jännetulehduksesta, mutta oli tyytyväinen lauantain kuntoonsa. Sunnuntaina hän kamppailee 100 metrin aitajuoksussa.

Kävelymaaottelussa Suomi voitti Ruotsin pistein 25–18. Lopputuloksessa ovat miesten, naisten, poikien ja tyttöjen pisteet.

Kävelymaaottelu kilpailtiin yleisurheilun Ruotsi–Suomi-maaottelun yhteydessä, mutta erillisenä kilpailuna. Ruotsissa kilpakävely kuuluu eri lajiliittoon kuin muut yleisurheilulajit, ja maaottelussa on sen takia erillinen kilpailu kävelijöille.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa