Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Yleisurheilu

Kommentti: Hattua pitää nostaa Heikkisen sisaruksille

  • Petri Siitonen
  • Juha Inkinen

Naisten 7-ottelussa Lieksan Urheilijoiden kasvatit Jutta ja Hertta Heikkinen ovat hienosti pitäneet yllä maakunnan mainetta Kalevan kisoissa jo vuosikausia.

Jarmo Heikkinen on kasvattanut tyttäristään erinomaisia urheilijoita, ja myös sanavalmiita ja kohteliaita nuoria naisia. Lokakuun lopussa 25 vuotta täyttävät kaksossiskokset ovat edenneet urallaan määrätietoisesti. Kaikesta voi aistia, että parhaat vuodet ovat vielä tulossa, eivätkä ne ole enää kaukana.

Kalevan kisoissa Heikkiset ovat napsineet mitaleita roppakaupalla. Jutta voitti peräti neljä mestaruutta peräkkäin. Hertta oli vuosi sitten pronssilla ja Jutta neljäs. Nyt osat vaihtuivat. Maaginen 6 000 pisteen raja oli jo nyt lähellä ja menee rikki lähitulevaisuudessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kirkkaimmista mitaleista Heikkiset eivät enää taistelleet. Tampereen Pyrinnön kasvatit Maria Huntington ja Miia Sillman menevät Heikkisten edellä. Aika näyttää, onko Heikkisistä vielä haastamaan Pyrinnön kasvatteja tulevaisuudessa.

Joka tapauksessa hattua pitää nostaa ja vielä kumartaa kaupan päälle Heikkisen naisille ja valmentajaisälle. 7-ottelu on kova laji, nimimerkki kerran sen suorittanut.

Teksti: Petri Siitonen

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa