Lauantai, 29.2.2020 
---
Urheilu

Kuivisto ja Tervo saivat kutsun Dohan MM-yleisurheiluun

  • STT
Sara Kuivisto Espoon Motonet GP:n tiedotustilaisuudessa Espoossa 16. elokuuta 2019. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN Sara Kuivisto Espoon Motonet GP:n tiedotustilaisuudessa Espoossa 16. elokuuta 2019. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Kestävyysjuoksija Sara Kuivisto ja moukarinheittäjä Krista Tervo täydentävät Suomen joukkuetta yleisurheilun MM-kilpailuissa, jotka alkavat 27. syyskuuta Qatarin Dohassa. He saivat Kansainväliseltä yleisurheiluliitolta IAAF:ltä kutsun kisoihin tilastorankingin perusteella.

Kuivisto sai kutsun 1  500 metrille, jonka hän on tänä vuonna juossut 4.09,25. Kuivisto ennakoi MM-kisapaikkaa ja lopetti MM-tulosrajojen tavoittelun Ruotsi-ottelun jälkeen.

–  Jos olisin jatkanut tulosrajojen jahtaamista ja mennyt sitten MM-kisoihin, olisin todennäköisesti ollut siellä aika väsynyt, harjoitteluun keskittynyt Kuivisto sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuivisto on harjoitellut Pajulahdessa ja hyödyntänyt siellä alppimajaa. Hän on tyytyväinen vireeseensä ja viimeistelee kuntonsa kotimaassa.

–  Tarkoitus on juosta kotimaassa vielä muutama harjoituskisa tai paremminkin testijuoksu, Kuivisto kertoi.

Tällä kaudella moukarissa Suomen ennätyksen 70,18 heittänyt Tervo osasi hänkin odottaa kutsua MM-kisoihin, mutta odottaminen tuntui pitkältä.

–  Iso kivi vierähti sydämeltä, Tervo ilahtui MM-kisapaikan varmistumisesta.

Hän on harjoitellut kovaa, antanut välillä kehonsa palautua ja treenaa vielä viikon kovaa.

Tervo pääsee ensi kertaa yleisen sarjan maailmanlaajuisiin arvokisoihin. Viime vuonna hän kilpaili EM-kilpailuissa Berliinissä ja heitti aiemmin tänä kesänä 22-vuotiaiden EM-kisoissa Gävlessä kuudenneksi.

–  Tavoitteena on päästä Dohassa omalle hyvälle tasolle, ja tietysti tavoittelen finaalipaikkaa, Tervo ennakoi.

Eilen IAAF:n kutsulla MM-kisapaikan saivat pituushyppääjä Taika Koilahti ja seiväshyppääjä Wilma Murto.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa