Torstai, 28.5.2020 
Alma
Urheilu

Slovenia kaatoi Suomen Ljubljanan oluttelttatunnelmassa

  • STT
Suomi piti tiukoilla neljän vuoden takaista EM-hopeamaa Sloveniaa, mutta hävisi lopulta lentopallon EM-kisojen toisessa ottelussaan kisaisännille neljässä erässä. Slovenia vei ottelun 3–1 (25–18, 26–24, 24–26, 25–15).

Suomi avasi ottelun samoilla miehillä kuin Pohjois-Makedoniaa vastaan, passarina Eemi Tervaportti, keskitorjujina Tommi Siirilä ja Markus Kaurto, yleispelaajina Antti Siltala ja Antti Ronkainen, hakkurina Urpo Sivula sekä liberona Lauri Kerminen.

EM-kisoja pelataan samassa Ljubljanan Stozice-areenassa, jossa Suomen koripallomaajoukkue putosi maan pinnalle syksyn 2013 EM-kisojen jatkolohkopeleissä. Kaksien EM-kisojen välisinä kuutena vuotena areenaa ei ole vieläkään saatu täysin valmiiksi, mutta Slovenian alkoholilaki on sentään uudistettu. Sen myötä slovenialaisissa urheilukatsomoissa saa anniskella alkoholia ja tuopit saa myös kantaa katsomopenkeille asti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Niinpä Stozice-areenan lauantai-iltaan oli ahtautunut runsaat 7  800 meluisaa katsojaa, joista parintuhannen arvioitiin tulleen Suomesta. Saksalaista oluttelttaa potenssiin korotettuna muistuttanut tunnelma innosti Suomen nostamaan tasoaan avausottelusta, mutta erän puolivälistä eteenpäin Slovenia piti muutaman pisteen johtoa. Avauserän lopulla Sivula sai tehdä tilaa Samuli Kaislasalolle ja Ronkainen Elviss Krastinsille.

Se ei muuttanut pelin kulkua. Slovenian syötöt panivat Suomen vastaanoton liian koville, ja verkolla Slovenian keskitorjujat runttasivat palloa nopeista hyökkäyksistä lattiaan.

Toisessa erässä Suomi paransi vastaanottoaan, ja Kaislasalo hakkasi viisi pistettä. Suomi johti vielä 23–22, mutta Slovenia runnoi 26–24-erävoittoon.

Kolmatta erää Suomi johti alusta lähtien ja oli viisi pistettä edellä tilanteessa 20–15, mutta Slovenia runnoi 24–24-tilanteeseen. Ratkaisevissa nitropalloissa suomalaisten hermot pitivät paremmin.

Erävoitto tuntui vieneen suomalaisten voimat, ja neljännessä erässä Suomen torjunta ei pysynyt Slovenian perässä.

Suomi kohtaa EM-kisojen kolmannessa alkulohkopelissään sunnuntai-iltana Valko-Venäjän, joka on hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa