Maanantai, 10.5.2021 
Aino, Aini, Aina
Pesäpallo

Aitiopaikalla-podcast: Mestarilukkari Juha Puhtimäki paljastaa, miksi haluaa olla niin näkyvästi esillä sosiaalisessa mediassa - "Se on ollut tietoinen ratkaisu"

  • Jarmo Sieviläinen

Karjalainen aloittaa uuden urheilun Aitiopaikalla-podcastin verkkosivuillaan. Ohjelmassa vierailee keskustelemassa vaihtuva ajankohtainen urheilun huippunimi. Keskiviikkona julkaistussa avausjaksossa kuullaan Joensuun Mailan lukkarin Juha Puhtimäen ajatuksia.

Kuuntele Aitiopaikalla-podcast alta. 

Podcastin isäntänä toimii Karjalaisen urheilutoimituksen esimies Jarmo Sieviläinen ja tyypillisesti vakiojäsenenä on keskustelemassa Karjalaisen aktiivinen urheilumies, digituottaja Jani Leinonen.

Superpesiksen finaalisarjaa ja Joensuun pesäpallohuumaa elävä Juha Puhtimäki valottaa podcastissa omaa tekemistään ja vahvaa esilläoloaan kentällä, sosiaalisessa mediassa ja tv-kommentaattorina. Lähetys tehtiin tiistaina päivällä.

– Aktiivisuus julkisuudessa ja somessa on ollut tietoinen ratkaisu. Olen halunnut tuoda esille omaa persoonaa ja pesäpallon ilosanomaa. Yritän murtaa lajissa rajoja, sillä niitä pesäpalloilijoita ei ole liikaa, jotka uskaltavat tai haluavat keskustella somessa. Siellä on olemassa lajille iso potentiaali ja voimme päästä näkyviin, Puhtimäki toteaa ohjelmassa.

– Osa ei halua olla esillä, mutta minulla ei ole mitään sitä vastaan. Tarvitsemme lajiin persoonia, jotka katosivat jossakin vaiheessa. Yleisö on saatava heräämään joka paikassa, jotta he haluavat tulla uudestaan kentän laitaan, Puhtimäki miettii.

– Joskus olen keskustellut pelin aikana katsojienkin kanssa ja siitä ollut tullut kiitoksia yleisöstä ottelun jälkeen. Homma toimii, kunhan se ei häiritse omaa tekemistä.

Ohjelmassa käydään läpi myös lukkaripeliä, finaalisarjaa ja joukkueiden aiempaa kiltimpää kanssakäymistä otteluissa.

Podcastin nimi Aitiopaikalla on peruja K5-kanavan ja Karjalaisen urheilutoimituksen aiemmin tekemistä Aitiopaikka-ohjelmista.

Soundcloud-ohjelmassa on pieniä teknisiä ongelmia, joten jos äänitiedosto ei lähde pyörimään, kokeilethan hetken kuluttua uudestaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi