Perjantai, 25.9.2020 
Kullervo
Pesäpallo

Lautaskammon oireet uhkasivat tähtilukkari Juha Puhtimäen uraa - nyt hän kertoo, miten nousi kuilun partaalta pelipaikkansa eliittiin

  • Jani Leinonen
  • Mikko Makkonen
Joensuun Mailan lukkari Juha Puhtimäki on tätä nykyä yksi pelipaikkansa parhaista. Joensuun Mailan lukkari Juha Puhtimäki on tätä nykyä yksi pelipaikkansa parhaista.

Joensuun Mailan tähtilukkari Juha Puhtimäki paljastaa, että kärsi aiemmin urallaan lautaskammosta. Puhtimäki, 34, myöntää Karjalaisen Aitiopaikalla-podcastin vieraana, että ei ymmärtänyt nuorempana täysin harjoittelun merkitystä.

Puutteet harjoittelussa saattoivat johtaa ongelmiin lukkaripelissä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Minun uranikin kärsi siitä, että tapeltiin puolittaisen kammon kanssa aikanaan monta kautta. Sitten kun ymmärsi, mitä se (huipputason harjoitteleminen) vaatii, on ollut paljon helpompaa, Puhtimäki toteaa.

Toista peräkkäistä Suomen mestaruutta Joensuun Mailan lukkarina tavoitteleva Puhtimäki kertoo, että hänellä oli vaikeuksia lautasenhallinnan kanssa koko sen ajan, jonka hän pelasi Koskenkorvalla. 

- En minä ikinä ole jättänyt sen takia pelejä välistä, mutta en pystynyt tekemään lautasella, mitä halusin. Kun pelataan tällä tasolla eikä pysty pelaamaan niin kuin haluaa, niin se on tosi isosti omasta pelistä pois, Puhtimäki kuvailee.

Puhtimäki edusti Koskenkorvaa kaudet 2010-13. Sen jälkeen hän pelasi kolme kautta Hyvinkäällä, jossa nousi lopullisesti vaativan pelipaikkansa eliittiin. Joensuun Mailan hallitsevaa mestarijoukkuetta hän edustaa nyt toista kautta.

Puhtimäen lääke lautasenhallinnan ongelmiin oli armoton harjoittelu.

- Tekee niin paljon töitä, että pelaaminen tuntuu hyvältä. Eihän se tietenkään kaikille sovi, mutta minulle se on sopinut, Puhtimäki kertoo.

Puhtimäki sanoo arvostavansa erittäin korkealle Pattijoen Urheilijoiden lukkarin Topi Kososen, joka nousi pitkälle edenneen lautaskammon jäljiltä takaisin yhdeksi parhaista lukkareista.

Kuuntelee tarkemmin Aitiopaikalla-podcastista, miten Puhtimäki selvisi häntä vaivanneesta lautaskammo-oireesta. Jakso tehtiin tiistaina. Lautaskammosta poscastissa puhutaan 23 minuutista alkaen.

Superpesiksen neljäs loppuottelu Joensuun Maila - Sotkamon Jymy pelataan Joensuussa tulevana lauantaina kello 14. JoMa johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1, ja mestaruus ratkeaa kolmella voitolla.

Lisää aiheesta:

Aitiopaikalla-podcast: Mestarilukkari Juha Puhtimäki paljastaa, miksi haluaa olla niin näkyvästi esillä sosiaalisessa mediassa - "Se on ollut tietoinen ratkaisu"

Lue tai kuuntele jäähyväishaastattelu: On aika jättää hyvästit - Tuomas Jussilan seitsemän kautta Joensuun Mailassa ovat yhtä himoittua voittoa vaille valmiit

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi