Tiistai, 26.5.2020 
Minna, Vilma, Miina
Muut lajit

Yle: Rääkkyläläinen teksti-tv:n urheilusivujen perustaja Juha Alanen on kuollut

  • Jarmo Sieviläinen
  • Sirpa Suomalainen
Juha Alanen rauhoittui eläkevuosien ajaksi Rääkkylään. Kuva Alasen 70-vuotishaastattelusta. Juha Alanen rauhoittui eläkevuosien ajaksi Rääkkylään. Kuva Alasen 70-vuotishaastattelusta.

Rääkkyläläinen entinen Ylen urheilutoimittaja Juha Alanen on kuollut, Yle uutisoi verkkosivuillaan. Alanen menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen 80-vuotiaana.

Alanen tunnetaan Ylen teksti-tv:n urheilusivujen luojana. Hän muutti asumaan Pohjois-Karjalaan ja Rääkkylään runsaat 20 vuotta sitten.

Alanen oli mukana perustamassa Ylen teksti-tv:tä 1980-luvun alussa. Alasen lanseeraamat teksti-tv:n urheilusivut ovat todella suositut tänäkin päivänä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Monta vuotta olin teksti-tv:ssä ainoa urheilutoimittaja, mutta sain käyttää avustajia. Vasta 90-luvulla vakinaistettiin muita. Työ oli hektistä ja yhtä sirkusta mutta niin antoisaa, Alanen muisteli 1980-luvun vuosiaan Karjalaisen 70-vuotishaastattelussa.

Ennen toimittajan uraa Alanen oli suunnistaja ja SM-tason koripalloilija. Hän opiskeli opettajaksi Helsingissä ja toimi opettajana 1960-luvun alussa Vallisaaren koulussa.

Vuosina 1962-1980 Alanen työskenteli toimittajana ja toimituspäällikkönä Ylen opetusohjelmissa ja vuosina 1981-2001 toimittajana Ylen teksti-tv:ssä.

Leipätyönsä ohessa hän spiikkasi satoja dokumenttielokuvia.

Alanen oli mukana myös Susirajan Urheilutoimittajien toiminnassa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa