Sunnuntai, 29.3.2020 
Joni, Joonas, Jouni
Yleisurheilu

Vielä minä sinut löydän Seppo Räty

  • Jaana Kainulainen

Kaksi kertaa olen lähtenyt Seppo Rätyä etsimään ja kerran tyhjin käsin takaisin tullut. Se oli eilen.

– Onks tää Tohmajärven matkahuollon kahvila? – Joo.

– Entäs onko Seppo Räty siellä? – Kyllä se tässä äsken oli, mutta ehti lähteä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Varastin työkaverin kuulakärkikynän ja nappasin autonavaimet. Toivottavasti poliisin valvovat (lue ärsyttävät) kamerat eivät toimineet, sillä semmoista kyytiä ajoin Tohmajärvelle. Tarkistin kahvio Rosetan eli matkahuollon. Siellä mestari ei enää ollut.

Viime kesänä bongasin Sepon matkahuollosta. Isäntä istui siellä Miami Vice -aurinkolaseissaan. Kahviporukka hörähteli, kun nuori nainen lähestyi varovasti miehenjörkälettä. Esittelin itseni ja sain luvan haastatteluun.

– Sopiiko, että istumme hieman sivummalle, jotta voimme jutella rauhassa? – Sä vaan lupaat ja lupaat, Räty arveli.

En punastunut.

Niin, eilen menin sitten Riikolaan asti. Käännyin Mestarintielle, mutta mikään taloista ei näyttänyt kuuluisan keihäänheittäjän asunnolta – ensisilmäyksellä.

Tuon sen täytyy olla. Autotalliin ei nojaa lasten polkupyöriä, puutarhaistutukset loistavat poissaolollaan eivätkä pyykit liehu tuulessa pyörivässä härvelissä, niin kuin naapurissa.

Maastoauto on parkkeerattu autotallin varjoon. Rimpautan ovikelloa ja odotan. Vielä toisen kerran ja terhakasti. Tulee väkisin paparazzi-olo, kun vahingossa vilkaisen ikkunoita.

– Onkohan se Seppo kotona? Onko sillä useampi kuin yksi auto? huudan naapurille.

– Tiiäthän tuon, mimmonen se on.

Soitan vielä kerran ovikelloa. Ei vastausta. Kirjoitan kirjeen haastattelupaperille: Sinä se olet sitten vaikeasti tavoiteltava. Olisin vain nätisti kysynyt muutaman kysymyksen tulevaisuudestasi, mutta toisen kerran sitten.

Räty kuulemma tykkää moisesta leikistä, piilosleikistä. Mukavaa se on urheilutoimittajastakin. Vaihtelua arkeen.

Esimieheni sanoi, että haastatteluyritykseni jäi yritykseksi, koska minulla oli liian pitkät lahkeet. Minimekossa olisi pitänyt lähteä. Voi olla, että otan neuvosta vaarin, sillä vielä minä sinut löydän Seppo Räty.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa