Lauantai, 19.10.2019 
Uljas
Urheilu

Tähtimaalivahti Petr Cech siirtyy jalkapallosta jääkiekkoon

  • STT
37-vuotias tshekkiläinen on tehnyt sopimuksen brittiläisen jääkiekkojoukkueen kanssa. LEHTIKUVA/AFP 37-vuotias tshekkiläinen on tehnyt sopimuksen brittiläisen jääkiekkojoukkueen kanssa. LEHTIKUVA/AFP
Jalkapallouransa viime kauden päätteeksi lopettanut huippumaalivahti Petr Cech vaihtaa lajia. 37-vuotias tshekkiläinen ilmoitti tehneensä sopimuksen brittiläisen jääkiekkojoukkueen kanssa.

Cech, joka niitti menestystä Englannin Valioliigassa lontoolaisseurojen Chelsean ja Arsenalin veräjänvartijana, pelasi jääkiekkoa nuoruudessaan. Nyt hän sanoo tahtovansa palata nuoruutensa lajin parin.

Cech pääsee hankkimaan pelikokemusta Guildford Phoenixin maalinsuulla. Vuonna 2017 Guildfordissa Lontoon eteläpuolella perustettu seura pelaa Britannian neljännellä sarjatasolla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Olen ilahtunut tilaisuudesta pelata Phoenixissa ja saada ottelukokemusta. Toivon että voin auttaa tätä nuorta joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa tulevalla kaudella ja voittaa niin monta peliä kuin mahdollista silloin kun pääsen pelaamaan, Cech sanoi.

–  20 ammattilaisjalkapallossa vietetyn vuoden jälkeen minulle on upea kokemus päästä pelaamaan lajia, jonka pelaamista ja katsomista rakastin lapsena.

Cech oli maailman parhaita maalivahteja pelatessaan Chelseassa vuodet 2004–2015. Hän pääsi juhlimaan seurassa muun muassa neljää Valioliigan mestaruutta, neljää Englannin cupin voittoa ja Mestarien liigan voittoa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa