Tiistai, 26.5.2020 
Minna, Vilma, Miina
Urheilu

Taifuuni puhuttaa F1-varikolla, Räikkönen ja Bottas odottavissa tunnelmissa

  • STT
Japanin F1-kilpailun alla päähuomion on vienyt voimakas taifuuni, joka saattaa siirtää aika-ajot lauantailta sunnuntaille. Mikäli niin käy, aika-ajot ja kilpailu ajetaan samana päivänä. Mercedeksen Valtteri Bottas ja Alfa Romeon Kimi Räikkönen olivat perjantaina epätietoisia, pystytäänkö aika-ajot viemään läpi lauantaina.

–  Viime kisoissa on ollut paljon puhetta sateesta, mutta mitään ei tapahtunut. Kaikki sanovat sään olevan paha. Olen ollut täällä aiemmin, kun päivä on peruttu, ja itse asiassa silloin olikin aurinkoista, Räikkönen sanoi.

Aika-ajot ja kilpailu samana päivänä tietäisivät hikistä sunnuntaipuhdetta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tilanne on jokaiselle kuskille sama. Jos tilanne menee tuohon, se on kuitenkin parempi kuin ettei ajettaisi lainkaan. Jos auton kanssa ei ole ongelmia, tuo on ihan ok, Räikkönen jatkoi.

Bottaksen mukaan tärkeintä on, että keskittyminen pysyy kasassa.

–  Meidän täytyy pitää katseemme olennaisissa asioissa eikä keskittyä sataan eri juttuun tai säätiedotuksiin, Bottas sanoi.

Hamilton karannut MM-sarjassa

Bottas on MM-sarjassa toisena, kun takana on 16 kilpailua. Hänellä on koossa 249 pistettä, mutta takamatka 322 pisteessä olevaan tallikaveri Lewis Hamiltoniin on todella pitkä.

Japanin gp järjestetään Suzukassa, joka sijaitsee Honshun saarella. Sääennusteiden mukaan alueelle odotetaan lauantaiksi voimakkaita sateita ja tuulia, jotka saattavat edetä sadan kilometrin tuntivauhtia.

Räikkösen mukaan sateella ajaminen on nykyään haastavampaa kuin takavuosina.

–  Kun aloittelin, saattoi sataa todella kovaa, eikä ongelmia ollut. Nykyrenkaat eivät ole parhaimmillaan, jos radalla on vettä. Kun vettä on paljon, menetämme otteen autoon täysin. Jos sataa ennustetusti, lienee selvää, ettemme lähde radalle, viime aikoina mollivoittoisia kisoja ajanut Räikkönen sanoi.

Mercedes nappasi viime kisassa kaksoisvoiton, mutta kolme sitä edeltänyttä gp:tä päättyi Ferrarin juhliin.

–  Ferrari tulee olemaan jälleen aika-ajoissa hyvin vahva, mutta kisassa vauhtimme pitäisi olla keskenämme samanlaista, Bottas ennakoi kahden mahtitallin voimasuhteita.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa