Torstai, 13.8.2020 
Jesse, Okko
Urheilu

Markkanen nakutti kauden avausottelussa NBA-uransa parhaat lukemat – Bullsille niukka tappio

  • STT
Koripalloilun NBA:n avauskierros enteili, että kolmannesta kaudesta tulee Lauri Markkasen paras lajin mahtisarjassa. Markkanen oli Chicago Bullsin avausottelussa joukkuetovereitaan päätä pidempi.

Markkanen tehtaili Charlotte Hornetsia vastaan 35 pistettä, kaapi 17 levypalloa, antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä ja riisti pallon vastustajalta kerran. Suomalaishyökkääjän dominoinnista huolimatta Bulls hävisi vierasottelunsa 125–126.

Markkanen harmitteli joukkueensa puolustuspelin puutteita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Emme kommunikoineet puolustuksessa tarpeeksi hyvin. Se on suurin ongelma. Hyvä puoli on, että se (ongelma) on korjattavissa, Markkanen sanoi Chicago Sun-Timesille.

Charlotte nakutti peräti 69 pistettä kolmen pisteen viivalta, kun Chicago jäi 27:een.

Jordanin rinnalle

Markkasen 35 pistettä sivuaa hänen NBA-uransa yhden ottelun ennätystä. Hän ylsi samaan pistemäärään myös viime helmikuussa Bostonia vastaan. Yhteensä Markkanen oli ennen tätä yltänyt kahdella NBA-kaudellaan 30 pisteen otteluun kymmenen kertaa.

Edellinen Bullsin pelaaja, joka teki vähintään 25 pistettä ja kymmenen levypalloa kauden avauspelissä, oli Michael Jordan vuonna 1989.

Markkanen tykitti muhkean pistemäärän, vaikka hänen perinteinen vahvuutensa eli kolmen pisteen heitot eivät uponneet kummoiseen tahtiin. Markkasen seitsemästä kolmosyrityksestä vain yksi meni sisään.

–  Yritin vain olla aktiivinen. Yritin saada levypalloja. Minulla on hyvä itseluottamus pallon kanssa, kun saan alkuun pari levypalloa, Markkanen kuvaili NBC Sportsin mukaan.

Bullsin muut unessa

Markkasen ensimmäinen ottelu antoi hänen kahden aiemman kautensa avaukseen verrattuna huimia lupauksia.

NBA-uransa ensimmäisessä ottelussa, sinänsä onnistuneessa debyytissä, Markkanen heitti lokakuussa 2017 Torontoa vastaan 17 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Viime kaudella hän oli kyynärpäävamman takia pelikentiltä sivussa joulukuun alkuun saakka.

Yhteistä Markkasen kolmelle NBA-kausidebyytille on ollut se, että Chicago Bulls on hävinnyt kaikki nämä ottelut. Charlottea vastaan Bullsin pelaajista kukaan muu Markkasen lisäksi ei yltänyt edes 20 pisteeseen, ja Markkanen oli sekä pisteiden että levypallojen määrässä mitattuna kentän paras pelaaja.

Bullsista tämän kesän seitsemännellä varausvuorolla hankittu tulokas Coby White sekä uusi hankinta Thaddeus Young tekivät 17 pistettä.

Chicago voitti viime kaudella vain 22 ottelua 82:sta, mutta täksi kaudeksi nuori joukkue on vahvistunut jonkin verran ja odotukset ovat hieman korkeammalla kuin vuosi sitten. Joukkueella on jopa puhuttu olevan pudotuspelisaumat.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi