Torstai, 4.6.2020 
Toivo
Urheilu

Muuri murtui Bundesliigan pelissä Berliinissä – kotijoukkueen puolustuskin oli helisemässä

  • STT
  • Sanna Korhonen
Sateinen ja kolea Berliini on juhlinut muurin murtumisen 30-vuotispäivää isosti. Sateinen ja kolea Berliini on juhlinut muurin murtumisen 30-vuotispäivää isosti.

berlin2 Berliinissä järjestettiin konsertti, jota varten Brandenburgin portille on rakennettu isot esiintymislavat ja Visions in motion -installaatio, johon halukkaat ovat saaneet kirjoittaa viestejä. Kuva: Sanna Korhonen

Saksan pääkaupungissa Berliinissä juhlittiin lauantaina Berliinin muurin murtumisen 30-vuotispäivää, ja maan jalkapallon pääsarjassa Bundesliigassakin tapahtunutta muistettiin. Berliiniläisjoukkue Herthan kotiottelua Leipzigia vastaan edelsi kevytrakenteisen muurin "murtaminen" keskiviivalla.

Kotijoukkue Hertha pelasi samantyylisissä pelipaidoissa kuin kaudella 1989–90. Juhlallisuudet loppuivat isäntien osalta avauspuoliajan loppuun, kun Leipzig teki seitsemän minuutin sisään kaksi maalia nousten 2–1-taukojohtoon. Toisella puoliajalla vieraat karkasivat vielä 4–1-johtoon ennen Herthan viime hetken kavennusta.

berlin3 Kuva: Sanna Korhonen

Mainos alkaa
Mainos päättyy

{desktop} {/desktop}
{!desktop} {/desktop}

Berliinin toinen pääsarjajoukkue Union haki 3–2-vierasvoiton Mainzista ja nousi Herthan ohitse sarjan sijalle 10. Leipzig jatkaa kärkikahinoissa, se on pisteen päässä sunnuntaina Werder Bremenin kohtaavasta sarjakärjestä Mönchengladbachista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa