Torstai, 4.6.2020 
Toivo
Urheilu

Ura Basket yllätti Vilppaan, Varsinais-Suomen herruus keikahti Kaarinaan

  • STT
Kaarinan Ura Basket nappasi miesten Korisliigassa yllätysvoiton Varsinais-Suomen hegemoniapelissä Turussa, kun se voitti ensi kertaa korisliigahistoriassaan Salon Vilppaan 92–87. Tappiostaan huolimatta Vilpas johtaa liigaa.

Ura Basketilla oli alla kolme tappiota ja Vilppaalla kolme voittoa.

Lauantaina Vilpas hallitsi peliä parhaimmillaan 13 pisteen erolla, mutta Ura Basket nousi edelle seitsemän minuuttia ennen loppua. Vilpas käväisi vielä johdossa, mutta Ura Basket vei loppuminuutit 11–5.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Helpottaa, kun pelasimme hyvin hyvää joukkuetta vastaan. Tämä ei ollut kuitenkaan mikään sensaatio, vaan yksi voitto muiden joukossa, totesi Ura Basketin valmentaja Kristian Palotie.

Ura Basketin paras pistemies oli 21 pistettä heittänyt Dustin Thomas, ja tehomiehiksi nousivat myös 20 pisteen pelurit Trey Niemi ja Tyrell Bellot-Green. Tim Coleman teki Vilppaalle 23 pistettä ja DJ Laster 15.

Karhubasket vahva Joensuussa

Kauhajoen Karhubasket otti viidennen peräkkäisen voittonsa, kun se haki Joensuusta pisteet kaadettuaan Katajan lukemin 106–80. Eurocupin peleissä reissannut Kataja ei pysynyt Karhubasketin kyydissä, sillä kauhajokiset hallitsivat peliä alusta loppuun.

Samuel Givens heitti voittajille 21 pistettä ja Cameron Jones 19. Katajasta Brandon Walters päätyi 18:aan ja Omar Calhoun 14 pisteeseen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa